KezdőlapFormula 1Ocon örülne, ha Alonso maradna a csapattársa

Ocon örülne, ha Alonso maradna a csapattársa

-

Esteban Ocon örülne, ha továbbra is Fernando Alonso maradna mellette az Alpine csapatánál.

A 40 esztendős spanyol szerződése az idény végén jár le és amellett, hogy ő maradni szeretne, az Alpine juniorja, Oscar Piastri is versenyülésért vágyakozna. Az ausztrált viszont a hírek szerint kölcsönadhatják a Williamsnek, lehetőséget adva Alonsónak a maradásra. Ugyanakkor a spanyol és a csapat kapcsolata nem biztos, hogy jobbá vált a legutóbbi Kanadai Nagydíjon, amikor is egy újabb technikai probléma után csapata nem engedte, hogy megelőzze Ocont, pedig elmondása szerint gyorsabb volt nála.

Mindenesetre Ocon szívesen látná továbbra is a csapatnál Alonsót, akit már számtalanszor méltatott.

„Fernando csapattársának lenni remek” – nyilatkozta a DAZN-nek. „Amikor csatlakozott a csapathoz, sokan azt mondták nekem, hogy nagyon nehéz lesz, meg ilyenek, de ez valójában nem teljesen igaz. Úgy gondolom, hogy jó párost alkotunk, és nagyon szeretek vele dolgozni. Természetesen Fernandónak nem kell bizonyítania semmit. Ha a Forma-1-ben akar maradni, akkor maradni fog. Még mindig motivált, és még az az oroszlán, aki mindig is volt.”

Ami saját céljait illeti az év hátralévő részére, Ocon legszívesebben újra nyerne, de tudja, mi a realitás.

„Újra nyerni akarunk” – tette hozzá a 2021-es Magyar Nagydíj győztese. „De ha reálisak maradunk, nem vagyunk ebben a helyzetben. Ha dobogós helyezéseket érünk el, az számunkra olyan, mintha győznénk. A múltban a csapat nyert Fernandóval, szóval bennünk van. Meg tudjuk csinálni. Hiszek ebben a projektben, és ezért írtam alá több évre.”