KezdőlapFormula 1Ocon: Még mindig nagy a különbség az élmenők és a középmezőny között

Ocon: Még mindig nagy a különbség az élmenők és a középmezőny között

-

Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon nem elégedett maradéktalanul az új szabályok hatásaival, mondván még mindig túl nagy a különbség az élmenők illetve a középmezőny között.

Az idénre hozott szabályváltoztatások mind a szorosabb versenyzést igyekeztek elősegíteni, illetve a tavaly bemutatott költségsapkával is ez volt a cél. Mindezek hatásai azonban nem érződnek rögtön, hiszen az első 13 versenyen csak a két topcsapat négy versenyzője tudott nyerni, míg a többieknek gyakorlatilag esélyük sem volt.

Újabban viszont a Mercedes is közeledik a Ferrari-Red Bull párosára, de mögöttük már nagy a többiek lemaradása, ugyanakkor a középmezőny már rendkívül szoros. Ocon szerint ezt jól példázza az, hogy ha az ember vét egy hibát, például elfékez egy kanyart, akkor kiesik a Q1-ben.

„Ez 2017-ben és ’18-ban is így volt” – mondta. „Még mindig ott volt az első három csapat, aztán a többiek, hátul harcoltak. Úgy érzem, közelebb vagyunk, mint akkor voltunk, de még mindig túl messze vagyunk. Közelebb kell kerülnünk azért, hogy a dobogósok és a győztesek is különbözőek legyenek. Mindig ugyanazokat a srácokat látjuk. Szóval igen, az út remélhetőleg a középmezőny csapatai számára egyértelműen előrefelé vezet, és remélem, hogy a költségplafon mellett egy ideig ugyanazok a szabályok maradnak érvényben, így a különbség csökkenni fog.”

Forrásgpfans.com