DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon: Alonso 2 %-ot tett hozzá a munkához

A francia pilóta csalódott, szerinte ő végezte a feladatok nagy részét, bármilyen területről is legyen szó. Az Alpine-versenyző azt is elmondta, hogy alig várja Pierre Gasly érkezését.

Esteban Ocon és Fernando Alonso két éven keresztül szerepelt egymás mellett a francia gárdánál, mely idő alatt 328 pontot szereztek együtt, ezzel bezsebelve egy konstruktőri ötödik és negyedik pozíciót, valamint egy győzelmet és egy harmadik helyezést is. A francia a két szezon alatt összességében négy egységgel előzte meg a kétszeres világbajnokot, azonban szerinte sokkal több munkát tett hozzá a csapat sikereihez.

„Hogy őszinte legyek, én csináltam a munka 98 százalékát, ő pedig 2-t. Túlterhelt voltam. Én végeztem az összes fejlesztési munkát a szimulátorban és én végeztem a marketinggel kapcsolatos tevékenységeket is” – nyilatkozta Ocon az Ouest France-nak. „Továbbra is tisztelem őt, de jó dolog, hogy az Aston Martinhoz megy, és hogy mindketten a saját utunkat járjuk” – mondta a francia, aki sajnálja, hogy a szezon során Alonso inkább a sajtóban nyilvánult meg negatívan a belső megbeszélések helyett.



Az egyszeres futamgyőztes következő csapattársa az a Pierre Gasly lesz, akivel közismerten rossz viszonya van. Arról azonban a csapat és a jövő évi versenyzők is beszéltek már, hogy ez nem okozhat problémát a közös célok eléréseben. Ezt most Ocon is megerősítette, akihez hasonlóan Gasly is egy győzelmet szerzett karrierje során.

„Nagyon régóta jól ismerjük egymást. Pierre először az én gokartomba ült be. Együtt vezettünk ugyanazokon a pályákon, ugyanazokon a versenyeken. Volt egy álmunk: együtt versenyezni az F1-ben, és ezt az álmot valóra is váltottuk. Alig várom, hogy elkezdjük ezt az együttműködést” – nyilatkozta a francia csapatnál jövőre negyedik idényét kezdő versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: