DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon: A trükkös beállítások segítettek

Nagyszerű hétvégét zárt Katarban az Alpine istállója, miután Fernando Alonso hosszú idő után állhatott újra dobogóra, Esteban Ocon pedig az ötödik lett. A francia a jó beállításokat emelte ki.

Az Alpine mindkét pilótája élvezte a legutóbbi versenyhétvégét, ami nagyon jól alakult a számukra. Fernando Alonso ötödik rajthelye már önmagában is örömre adhatott volna okot, ám Max Verstappen és Valtteri Bottas büntetése után a harmadik lett a rajtrácson, a spanyol pedig ugyanebben a pozícióban futott be a leintésnél.

Esteban Ocon végül az ötödik helyen zárt és a maximumot hozta ki a versenyéből, úgy véli csapata a jobb beállítások megtalálása révén érte el ezeket az eredményeket, amin kellemesen meglepődött.

„Az biztos, hogy a pálya karakterisztikája elég jól illeszkedett az autóhoz, szóval jó meglepetés volt, ahogy éreztük, hogy megvan a tapadás. Azt hiszem, kivételesen jó munkát végeztünk az autó beállításánál, és találtunk még apró dolgokat, amiket máshol nem feltétlenül. Apró trükkök itt-ott, amelyek a különbséget jelentették és így nagyobb tempót tudtunk kihozni az autóból” – idézte Ocon szavait a Motorsport.



„A gumikezelés és a stratégia, amit a versenyen alkalmaztunk, nagyjából minden a helyén volt. Az egyetlen dolog, ami nem volt ideális, az a szombati Q3 volt. Nyilvánvalóan rengeteg adatunk lesz, amit kielemezhetünk és meglátjuk, miért voltunk itt ennyire versenyképesek, de általánosságban úgy gondolom, hogy tettünk egy lépést az autóval. Mindent megértettünk és rendbe tettünk.”

Ocon úgy látja, hogy a csapata hatalmas átalakuláson ment keresztül az elmúlt egy évben, ezért jó helyzetben van a 2022-ben érkező új korszak előtt.

„Az év eleje és a tavalyi év óta határozottan hatalmas előrelépés történt. Egy teljesen átalakult, egységes csapatot látok. Nagy nyomás nehezedik ránk a főnökök, Laurent Rossi és Luca di Meo részéről, ők ugyanúgy versenyzők, mint mi, és teljes mértékben támogatnak minket. Nagyon jó a hangulat, nincs negatív stressz a csapaton belül, mindannyian egy irányba haladunk. Ez határozottan egy tökéletes környezet” – zárta gondolatait a francia versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: