Ő képviseli majd a Ferrarit az FIA díjátadó gáláján Mattia Binotto lemondása után

A Ferrarit a csapat sportigazgatója, Laurent Mekies fogja képviselni az FIA Bolognában tartott díjátadó gáláján, de Mattia Binotto még részt fog venni az F1 Bizottság szerdai ülésén, ahol fontos stratégiai döntéseknél kell képviselnie a Ferrarit.

Laurent Mekies, Racing Director, Ferrari  Press Conference

Laurent Mekies, Racing Director, Ferrari Press Conference

FIA

Még ha John Elkann elnök és Benedetto Vigna vezérigazgató nem is voltak megelégedve Mattia Binotto 2022-es munkájával, a svájci mérnök lemondása még őket is hidegzuhanyként érhette, hiszen a sajtóközleményükben időt kértek arra, hogy „megtalálhassák” a Ferrari következő csapatfőnökét.

Az, hogy a Ferrarinak nagyítóval kell keresnie az új csapatfőnöként, nem túl bizalomgerjesztő, ráadásul most a csapatot az a Binotto fogja képviselni az F1 Bizottság szerdai ülésén, aki már tisztában van azzal, hogy távozni fog a Ferraritól.

Még több F1 hír:

Az ülésen olyan fontos témák is terítékre kerülnek majd, mint a motorcseréért járó büntetések átalakítása, vagy az egy szezon alatt felhasználható motorkomponensek számának megváltoztatása. Figyelembe véve, hogy a Mercedes-motoros autók teljesítették a legjobb megbízhatósággal a 2022-es szezont, a Ferrarinak komoly érdeke lehet a komponensek számának növelése.

A szerdai ülés után Binotto a pénteki, szintén Bolognában tartott díjátadó gálára már nem fog elutazni, ott a Ferrari eddigi sportigazgatója, Laurent Mekies fogja képviselni a csapatot, amely a konstruktőri, és Charles Leclerc révén az egyéni bajnokságban is megszerezte a második helyet.

Mindeközben a Motorsport.com olasz kiadásának értesülései szerint két újabb név kerülhetett be a „ki lesz a Ferrari következő csapatfőnöke” kalapba: Andrea Adamo, a Hyundai WRC-csapatának egykori csapatfőnökéé, valamint Massimo Rivoláé, aki 2019-ben a Ferraritól igazolt az Aprilia MotoGP-csapatához. A nagyra tartott menedzser vezetésével az Aprilia megszerezte az első modernkori dobogóit és győzelmét, Aleix Espargaro pedig a 2022-es szezon derekáig harcban is volt a világbajnoki címért.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az Aston Martin „nagyon agresszív” autófejlesztést ígér 2023-ra
Következő cikk Nem lehet kifogás a McLaren számára az elavult szélcsatorna

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország