Nyolc F1-es pilóta is szerepel a legjobban eladható sportolók listáján

A SportsPro oldala nemrég kiadott egy listát, amely a világ 100 legjobban eladható sportolóját tartalmazza, és ezen számos F1-es pilóta is szerepel, élükön Lewis Hamiltonnal.

Lewis Hamilton, Mercedes AMG

Lewis Hamilton, Mercedes AMG

Steve Etherington / Motorsport Images

Az eladható természetesen itt arra utal, hogy egy-egy sportoló mekkora marketingértékkel rendelkezik, mennyire piacképes, és mennyire könnyű eladni vagy hirdetni valamit az ő nevével.

Az talán nem meglepő, hogy Hamilton rajta van ezen a listán, ráadásul nem is akárhol, hanem övé az abszolút harmadik hely, ami jól mutatja, hogy a brit bajnok mekkora platformot és rajongótábort épített ki magának az utóbbi években.

Mellette még két, most már kétszeres bajnok szerepel a top 100-ban, név szerint Fernando Alonso és Max Verstappen, illetve ott van még a Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz, továbbá George Russell, Sergio Perez és Daniel Ricciardo került még fel a rangsorra F1-es viszonylatban.

Még több F1 hír:

Hamilton mögött a legjobb helyezést egyébként Leclerc érte el, akit a világ 25. legjobban eladható sportolójának tekintenek, és ezzel ő nyolc hellyel előzi meg Verstappent, aki véletlenül éppen a 33. helyen áll, ami ugye a tavalyi bajnoki címéig még az állandó rajtszáma volt az F1-ben.

A Mercedes másik pilótája, Russell a 35., őt nem sokkal Perez követi, Alonso pedig még éppen befért a legjobb 60-ba. Sainz eközben a 66., míg Ricciardo a 82. helyet érte el, de ez így is nagyon jónak számít világviszonylatban.

A lista első helyén egyébként a Manchester United futballistája, Cristiano Ronaldo végzett, akit a nemrég visszavonult teniszlegenda, Serena Williams követ, majd pedig jön ugye Hamilton, a negyedik helyen pedig Lebron James áll.

A SportsPro ezt a listát minden sportoló a márkájának erőssége, a közönség elérése, valamint gazdasági szempontok alapján határozta meg, és a 2021. december 1-től 2022. július 31-ig terjedő időszakra vetítve vizsgálta.

Helmut Marko elmondta, miért fokozták le anno Kvjatot

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk McLaren: Csalásnak minősül a Red Bull szabályszegése!
Következő cikk Ez lehet a Red Bull büntetése a költségsapka túllépése miatt – német sajtó

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország