Nyck de Vries elárulta, melyik F1-es pilótával beszélt először a szerződtetése után

Nyck de Vries köztudottan remek viszonyt ápol Max Verstappennel, ám arra csak tavaly Monzában került sor, hogy egymás ellen versenyezzenek. A holland a szerződtetése pillanatára is visszaemlékezett, és meglepő módon Pierre Gaslyval osztotta meg először az örömhírt az F1-esek közül.

Pierre Gasly, Alpine

Pierre Gasly, Alpine

Alpine

Az AlphaTauri meglehetősen kevés tapasztalattal rendelkező pilótapárossal vág neki a 2023-as szezonnak, minek után Júki Cunoda mellé a tavaly Monzában beugró, és rögtön pontszerzéssel bemutatkozó Nyck de Vriest szerződtették.

A fiatal holland pilóta Forma-2-es bajnoknak mondhatja magát, de már a Formula E-ben is felért a csúcsra, sokáig azonban úgy tűnt, nem adatik meg neki a lehetőség, hogy az F1-ben is kipróbálja magát.

A fordulatokban gazdag 2022-es szezonban aztán eljött de Vries számára a várva várt pillanat, és Monzában a betegeskedő Alexander Albon helyettesítésére kérték fel. A holland élt is a lehetőséggel, rögtön pontszerzéssel mutatkozott be, ez a sikeres szereplés pedig meggyőzte az AlphaTaurit, akik szerződtették idénre.

Még több F1 hír:

„Max és én nagyon fiatal korunk óta ismerjük egymást, mivel hasonló korban kezdtünk a gokartozni, bár valójában soha nem versenyeztünk egymás ellen. Tavaly Monzában versenyeztünk először együtt, és történetesen egymás mellett voltunk a rajtrácson, szóval ez csodálatos volt” – árulta el de Vries az AlphaTauri weboldalának hasábjain.

A tehetséges pilóta arra is visszaemlékezett, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdenie, miközben minden erejével azon volt, hogy ülést találjon magának a rajtrácson. Mikor megtörtént a nagy pillanat, érdekes módon nem Verstappennel beszélt először az F1-esek közül.

„Nem volt egyetlen meghatározó pillanat, mivel a folyamat meglehetősen összetett volt, de valójában a szerződés aláírása után Pierre volt az első ember, akivel beszéltem” – árulta el de Vries az AlphaTaurinak.

„FaceTime-on hívott engem, miközben az edzőteremben voltam, hogy gratuláljon, ami nagyon kedves volt tőle. Természetesen a családom végig ott volt az egész folyamat alatt, és amikor a dolgok komolyabbra fordultak, édesapámmal beszéltem az egészről.”

Vajon Alonso felkerülhet a legidősebb F1-es versenyzők TOP10-es listájára?

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Massa arról, hogy milyen volt Schumacher és Alonso mellett versenyezni
Következő cikk Így küzdötte le a McLaren a bokszkiállással kapcsolatos problémáit

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország