KezdőlapFormula 1Norris szerint Sainz jobban alkalmazkodik, mint Ricciardo

Norris szerint Sainz jobban alkalmazkodik, mint Ricciardo

-

Lando Norris összehasonlította a két pilótát, akik mellett eddig karrierje során versenyzett. Úgy gondolja, hogy Carlos Sainz jobban alkalmazkodik egy nehezen vezethető autóhoz, mint a mostani kollégája, Daniel Ricciardo.

Az ausztrál, sok más csapatot váltóhoz hasonlóan egyelőre elmarad a csapattársától, így volt ez a csütörtöki monacói edzésnapon is.

„Egy nagyon specifikus vezetési stílus kell ahhoz, hogy gyors legyél ezzel az autóval” – szögezte le a nemrég hosszabbító Norris Ricciardo védelmében. „Daniel nagyon gyors, ha egy olyan autó van körülötte, amiben minden illik hozzá. De ahogy jelentkezik néhány probléma, máris veszít egy keveset az önbizalmából, ahogy a legtöbb pilóta. Ez egyes pilótáknál jellemzőbb, mint másoknál. Amit eddig láttam, hogy egy olyan autót akar, ami jobban illik hozzá.”

Sainz-nak viszont szemlátomást jobban megy az alkalmazkodás, emelte ki Norris: „Carlos jó volt, amikor olyan autót kellett vezetni, ami nem olyan remek. Nagyon jó volt igazából. Szerintem ez az egyik dolog, amit most tanultam meg.”