KezdőlapFormula 1Norris nem fog félreállni Hamilton vagy Verstappen előtt

Norris nem fog félreállni Hamilton vagy Verstappen előtt

-

Lando Norris leszögezte, hogy őt hidegen hagyja Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája, így nem fog félreállni ha mögötte autóznak.

Ugyan a bajnoki címért a Mercedes és a Red Bull pilótája küzdhet idén, ám a fiatal brit már többször is odakeveredett és „borsot tört” a két élmenő orra alá. Szocsiban a pole pozíciót is sikerült megszereznie Norrisnak, majd szépen vezette is a versenyt honfitársa előtt az utolsó körökig. Az eső azonban rossz döntésre sarkalta a 21 éves pilótát és a McLarent, így a 36 éves versenyző és holland ellenfele profitált a végén.

A hétszeres világbajnok a futam után elismerte, hogy normál körülmények között nem feltétlenül tudta volna megelőzni honfitársát:

,,Nehéz lett volna túljutni Landón (Norris). Nagyszerű volt a tempója, a leggyorsabb kört is megfutotta, így nehéz lett volna megelőzni őt. Remek köröket ment, így nem lett volna könnyű dolgunk, kivéve akkor, ha rossz ütembe kapja el a forgalmat, vagy hibázik, amit nem tett meg.”

Ettől az évtől ismét Mercedes motor duruzsol a McLarenbe, így az olasz Motorsport.com egy érdekes kérdést intézett Norrishoz. A lap ugyanis arra volt kíváncsi, hogy adott esetben a 21 éves pilóta félre állna-e, hogy így segítse partnercsapatukat a bajnoki küzdelemben. A brit fiatal viszont egyértelműen kijelentette, hogy nem szándékozik félreállni se Hamilton, se Verstappen előtt.

,,Félreállni, ha Lewis (Hamilton) vagy esetleg Max (Verstappen) mögöttem van? Nem, soha sem fogok ezért félreállni. Nem számítana az, hogy a címért küzdők vagy sem, én csapatom miatt és magam miatt versenyzek. Azért harcolok, hogy futamokat nyerjek, így nem fogok csak úgy félreállni Lewisnak, Maxnek vagy bárki másnak. Nem érdekel, hogy mennyire van szükségük rá a bajnoki cím elhódításához.”