DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris: Megfizetjük ennek az árát

A McLaren brit pilótája lágy gumikon jutott tovább a Q2-ből, amiről ő is tudja, hogy a versenyen hátrányt jelenthet. De legalább ott van a top 10-ben, ellentétben a korábban kieső Ricciardóval.

Csak az egyik McLaren jutott be a Q3-ba a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésén, ám ehhez Lando Norrisnak a második szakasz végén fel kellett raknia a lágyabb abroncsot. Amely azonban hátrányt jelenthet számára a gyors kopása miatt a vasárnapi versenyen, ezzel pedig a hetedik rajthelyet elcsípő fiatal pilóta is tisztában van – így értékelte a helyzetet az F1.com kamerái előtt:

„Nagyon trükkös lesz, főleg azért, mert én vagyok az egyetlen, aki a lágy gumikon rajtol. De úgy voltam vele, miért ne nehezíteném meg még jobban a dolgomat?” – viccelődött a brit. „A közepes gumin szerettünk volna továbbjutni, de kockázatos volt. Nyilván Dannynek nem is működött, szóval járhattunk volna akár mi is úgy… Ezért úgy döntöttünk, a biztonságosabb opciót választjuk és a lágy abroncsra váltunk, aminek vasárnap meg fogjuk fizetni az árát, viszont ezzel három-négy rajthellyel előrébbről indulhatunk.”

norris-mclaren-dzsidda



„De kemény lesz. Remek móka ez a pálya, jó érzés megpróbálni minden egyes ezredet kipréselni a körből, s közben a tűzzel játszva kockáztatni… Egyszerűen csak nem vagyok elégedett az időmérőmmel” – tette hozzá Norris a dzsiddai pályát dicsérve.

Daniel Ricciardo eközben a Q2-ben ragadt, s csak a 11. rajtkockából vághat majd neki a futamnak, de mint azt az ausztrál elárulta: ebben egy autósérülés is szerepet játszott. „Megsérült az autónk az utolsó körben a rázókövön, azután pedig nem volt az igazi a padlólemez az egyenesben, úgyhogy rengeteg időt veszítettünk, legalább tizedeket. Egész hétvégén használtam azt a rázókövet… Egyszerűen pechesnek érzem most magam, úgyhogy ez elég frusztráló.”

„Könnyedén bejuthattunk volna a Q3-ba, szerintem gyorsak voltunk. Végrehajtottunk néhány jól sikerült változtatást a beállításokon a harmadik edzés után. Nyilván részben vállalom a felelősséget, hiszen talán túlságosan is próbáltam mindent kipréselni, de végső soron ez olyan apróság, ezért fáj, hogy ekkora árat fizettünk érte. Szóval frusztrál a dolog, mert tényleg szépet léptünk előre, és úgy vélem, igencsak versenyképesek lehettünk volna a Q3-ban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: