Norris mandulagyulladással küzdve szerzett pontokat - F1VILÁG.HU

Norris mandulagyulladással küzdve szerzett pontokat

HIRDETÉS
Komoly küzdőszelleméről adott tanúbizonyságot a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Lando Norris, aki a barcelonai hőségben a mandulagyulladása ellenére egy nyolcadik helyezéssel gazdagította csapatát.
Lando Norris, McLaren MCL36, leaves the garage

Élete talán legnehezebb versenyhétvégéjén van túl Lando Norris, aki a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat betegséggel küzdve teljesítette. A McLaren pilótája az egész hétvége során torokfájásra és gyengeségre panaszkodott, ezért a hőségben megrendezett 66 körös futam végén ki sem állt a sajtó elé, annyira elfáradt. Helyette a főnöke, Andreas Seidl nyilatkozott a futamról.

„A csapat és a saját részemről sem tudom eléggé megköszönni neki, amiért végigküzdötte a versenyt. Bizonyította óriási küzdőszellemét, aminek köszönhetően négy pontot könyvelhetünk el. Nagyszerű volt látni az elkötelezettségét” – értékelte Norris teljesítményét.

Seidl elárulta, a csapat Norrisra bízta a döntést, hogy rajthoz áll-e a 37 °C-os hőségben. A kérdésben természetesen orvosok véleményét is kikérték.

„Sosem kockáztatnánk az egészségét, ezért természetesen orvosokat is bevontunk a döntésbe. Nyilván nem érezte valami jól magát. A mandulagyulladás miatt nagyon alacsony volt az energiaszintje, ami különösen ezen a forró délutánon megnehezítette a dolgát. A verseny végére teljesen kimerült, de köszönet az őt körülvevő csapatnak és orvosoknak. A következő négy napra egyértelműek a célok: pihennie kell, mielőtt Monacóba utazunk” – magyarázta Seidl, aki egyelőre nem biztos abban, hogy Norris meggyógyul a jövő hétvégi fordulóra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!