Norris burkoltan odaszólt Ricciardónak: Enyém volt a nagyobb felelősség

Lando Norris arról nyilatkozott, hogy az idei évben nagyobb felelősség hárul rá, mint korábban, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a tavaly is neki kellett a hátán vinnie a csapatot.

Lando Norris, McLaren

Lando Norris, McLaren

McLaren F1 Team

Mint ismert, Daniel Ricciardo a tavalyi évben közös megegyezéssel felbontotta a szerződését a McLarennel, így az idei évben már nem lesz a mezőny tagja. A szakításra azért volt szükség, mivel az ausztrál teljesítménye két év után sem változott jelentősen.

Lando Norris ugyanakkor remek tempóra volt képes, ő lett a csapat első számú pilótája, aki az eredményeket szállította, ami miatt sem az ausztrál, sem a McLaren nem volt elégedett. A fiatal brit néha nyersen fogalmazva elárulta, hogy nem ideális a helyzet, és most utólag visszatekintve is úgy gondolja, hogy neki kellett nagyobb felelősséget vállalnia.

„Azt hiszem, ebben a szezonban egyszerűen nagyobb felelősség hárul rám a csapaton belül” – jelentette ki Lando Norris a médiának. „Úgy gondolom, már tavaly is ez volt a helyzet, hiszen arra a srácra marad (a munka nagy része), aki a csapattal marad.”

„Szóval egy srácra, aki valamivel jobban megértette a tavalyi autót (mint Ricciardo), és ezért megpróbálja használni (ezt a tudást) az idei évben. És ez olyasvalami, amit én meg tudok tenni, de egyik másik versenyző, így Oscar sem tud.” 

„Szóval felelősségem van abban, hogy a Forma-1-ből származó tudásomat és tapasztalatomat kamatoztassam ezekben az években, előrébb lépjek. Oscar lassan vagy gyorsan fel fog gyorsulni. Szóval igen, nagyobb felelősség. Nem hiszem, hogy ennél többről lenne szó.”

Lando Norris elismerte, meglepte őt Andreas Seidl téli távozása a McLaren Forma-1-es csapatától, de elmondása szerint a lépés nem volt hatással a csapatba vetett bizalmára.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Mercedes örülne, ha az FIA a jelenlegi csapatokra is figyelne az Andretti-ügyben
Következő cikk Az FIA elnöke visszavinné az F1-et ebbe az országba

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország