DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Bosszantó Fernando mögött végezni

A McLaren brit versenyzője nagyon elégedett volt a csapat által végzett munkával Zandvoortban, azonban csalódottságát fejezte ki, amiért nem sikerült Fernando Alonso előtt célba érnie.

A McLaren a spái kisiklást követően visszatért a pontszerző pozíciókba a Holland Nagydíjon, Lando Norris ugyanis Carlos Sainz büntetésének is köszönhetően a hetedik helyen futott be, csapattársa, Daniel Ricciardo azonban ismét jelentős lemaradásban volt, hiszen csupán a 17. pozícióban látta meg a kockás zászlót. Norris elégedett volt csapata és saját teljesítményével is, az azonban nem hagyta nyugodni a britet, hogy remek napjuk ellenére is Alonso mögött végeztek.

„Nagy elégedettséggel tölt el az eredmény, bár elég bosszantó, hogy Fernando megelőzött minket” – mondta Norris az F1 hivatalos weboldalának. Remekül taktikáztak Fernandóval és Estebannal, sajnos ketten voltak ellenem, ezért a végén náluk volt az előny. Ennek ellenére szerintem jó munkát végeztünk, megpróbáltuk tartani őket, amennyire lehetséges volt, emellett pedig az autó tempója is kiváló volt ma. A megszakítások nélkül előttük maradtunk volna, de úgy is a hetedik hely lett volna maximum, mert nem volt esélyünk a Red Bullok és a Ferrarik ellen. Emiatt kicsit szerencsések voltak, mert ezzel előnybe kerültek velünk szemben. Nem sokat tudtam tenni ellene, kemény verseny volt.”



A brit a jó tempó ellenére nem tudja, hogy a következő futamok mit hoznak majd a wokingiak számára, Monzával kapcsolatban azonban nem túl optimista: „Előzetesen sokkal közelebb vártuk magunkat ezen a helyszínen. Csupán azért tűntünk jobbnak a vártnál, mert tavaly ez volt az egyik legrosszabb versenyünk. Úgy vélem, hogy Monzában ismét szenvedni fogunk majd, mert nagyon hasonlít Spára: alacsony leszorítóerő, gyors kanyarok, amikben mi nem vagyunk erősek. Nyilván pozitívum, hogy a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon erősebbek vagyunk, de így csak hetedikek lettünk… Továbbra is nagyon messze vagyunk. Apró okok tehát vannak az örömre, de lesz még néhány kemény versenyünk” – zárta gondolatait Norris.

Miközben Ricciardo ismét képtelen volt a top 10 közelébe kerülni, addig az Alpine ismét dupla pontszerzésnek örülhetett Zandvoortban, aminek köszönhetően a franciák 24 pontos előnyt kovácsoltak a wokingiakkal szemben hét futammal a szezon vége előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: