Norris: a McLarennek a Ferrari példáját kell követnie

A wokingi alakulat pilótája szerint példaértékű, amit a maranellóiak csináltak a számukra küzdelmes éveket követően és tavaly már a világbajnoki címért szállhattak harcba. Norris úgy véli, nekik is meg kell tenniük ugyanezt a lépést.

Carlos Sainz, Ferrari F1-75, Lando Norris, McLaren MCL36

Carlos Sainz, Ferrari F1-75, Lando Norris, McLaren MCL36

Mark Sutton / Motorsport Images

A McLaren futamgyőzelem nélkül maradt a száguldó cirkusz új korszakának első évében, a csapat legjobb eredményét Norris érte el egy harmadik hellyel az Emilia-Romagna Nagydíjon Imolában.

Több nehézséget is le kellett küzdeniük az MCL36-tal kapcsolatban, de a 2020-as konstruktőri harmadik helyhez képest egészen az ötödik helyig estek vissza.

Norris az Autosport magazinnak adott exkluzív interjút, amelyben elmondta, a Ferrari példáját kell követniük, és úgy kell kilábalniuk a nehézségekből, hogy aztán ugyanolyan erősek lehessenek, mint amilyen a maranellói alakulat volt 2022-ben.

„Ez megvalósítható. Úgy gondolom, hogy rendkívül jó munkát végeztek. 2021-ben majdnem legyőztük őket, aztán eljutottak oda, hogy győzelmeket aratnak és minden hétvégén a dobogós helyezésekért harcolnak. Nekünk is erre kell törekednünk. Pontosan egy ilyen ugrásra van nekünk is szükségünk a két szezon között“ - vélekedett Norris.

Még több F1 hír:

„Kihasználták az új korszak kezdetét a Forma-1 új technikai szabályrendszerével és az új autókkal, ami minden korábbinál nagyobb ugrást tett lehetővé számukra. Szerencsére még nekünk is sok lehetőségünk van arra, hogy valami hasonlót érjünk el“ - folytatta a brit.

A McLaren pilótája azt is hozzátette, nem akarja megvárni az új szélcsatorna megépülését, amelyet a tervek szerint az idei év közepén helyeznek üzembe, így vélhetően 2024-ig nem gyakorolhat hatást az autó teljesítményére.

„Tény, hogy jobb munkát kell végeznünk, a csapatnak jobb autót kell építenie. Azt hiszem, előre kell lépnünk, nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog. A megfelelő emberek a megfelelő területeken dolgoznak, mindenünk megvan ahhoz, hogy sikeresebbek legyünk.“

 

„Ez az utolsó akadály, amit le kell küzdenünk, hogy szintet tudjunk lépni. Mindenki tisztában van ezzel“ - tette hozzá Norris, akinek továbbra sincs futamgyőzelme a száguldó cirkuszban, miközben volt csapattársa, Carlos Sainz a Ferrarival, valamint korábbi Forma-2-es riválisa, George Russell tavaly már ünnepelhetett egyszer-egyszer.

„Bárcsak én is ott tartanék. Természetesen én is szeretnék harcban lenni a futamgyőzelemért. Úgy érzem, megérdemlem, hogy részt vegyek ebben a küzdelemben. Nagyszerű lenne, de sajnos nem vagyok abban a helyzetben“ - sopánkodott a McLaren versenyzője.

Engedett a Red Bull motorjainak ügyében a Ferrari, ez lehet a kompromisszum

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Marquez: Verstappen egy igazi „gyilkos”!
Következő cikk Gasly: túl sokat beszélnek rólunk Estebannal

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország