Norris: a McLaren most „sokkal vidámabb” hely, mint amikor csatlakoztam hozzájuk

Lando Norris elmondta, hogy mióta ő a csapathoz került, megfigyelte, hogy jelentős változások álltak be a McLaren atmoszféráját tekintve, ezt pedig az egyre több szponzor érkezése is megerősíti.

Lando Norris, McLaren

Fotót készítette: Andy Hone / Motorsport Images

Ugyan a brit pilóta 2019-ben lett a wokingiak pilótája, de már két évvel korábban csatlakozott a juniorprogramjukhoz. Nem sokkal utána pedig Zak Brown érkezett Ron Dennis helyére, majd pedig Andreas Seidlt is leigazolták csapatvezetőnek.

Azóta pedig több komolyabb támogató is érkezett hozzájuk. Sokan közülük a növekvő esportos programhoz köthetők, melyben fontos szerepet játszik Norris is, hiszen gyakran szimulátorozik vagy éppen közvetít a Twitchen. A pilóta szerint mindez segített nekik abban, hogy több nem tradicionális F1-es szponzort is elérjenek.

„Sok partnerünk és szponzorunk az esport és a számítástechnika oldaláról érkezik, és nem csak a versenyautóhoz van közük. Többen emiatt is kapcsolódnak be. Sok dolgot csináltam már online is, például a Coca-Colával és a Dell-lel.”

Még több F1 hír:

„Öt éve szerintem nagyjából négynél több logó nem volt az autón, most pedig már teli vagyunk velük. Ugyan sok minden változott, de szerintem mindez a jó irányba.” Tavaly a csapat például komoly tőkét kapott az MSP Sports Capitaltól. A 2021-es évet pedig nagyon erősen kezdték, Norris jelenleg harmadik a bajnokságban, és mind a tíz eddigi futamon pontot szerzett.

„Jó úton halad az F1-es csapat, de az egész McLaren is. Szóval jó érzés részese lenni ennek. Ennek egy része az esport miatt is van. Ez a szektor folyamatosan növekedik, és emiatt a partnerek is be szeretnének szállni. Ez tehát mindenkinek jó.”

„Egyszerűen jó dolog időt tölteni ezekkel az emberekkel, új személyeket megismerni és hasonlók. Rengeteg minden változott az elmúlt öt-hat év alatt, amikor még először találkoztam Ronnal. Most sokkal vidámabb, sokkal lelkesebb és motiváltabb mindenki. Minden más lett, de a helyes okokból” – magyarázta csapata helyzetéről a brit.

Palmer szerint Silverstone talán csak a kezdet volt

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Red Bull: Elég csak azt megnézni, hogy Verstappennek nincs büntetőpont a licencén
Következő cikk Aston Martin: Mindent megteszünk azért, hogy világbajnokok legyünk 2022-ben, de…

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország