DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris: A kétkedők nem tudnak semmiről

Többen is kétkedve fogadták Lando Norris döntését, miszerint egészen a 2025-ös szezon végéig marad a McLarennél, a brit szerint azonban ezek az emberek semmit sem tudnak.

Norris 2019-ben debütált az F1-ben a McLarennel, kapcsolatuk kezdete azonban egészen 2017-re nyúlik vissza, hiszen az ifjú brit abban az évben tesztelhetett először F1-es autót a wokingiak színeiben. Az azóta eltelt néhány évben Norris az egyik legnagyobb ígéretté vált a királykategóriában, hiszen már hatszor állhatott a dobogón, a tavalyi Orosz Nagydíjon pedig egy pole-pozíciót is feljegyezhettünk a neve mellé. Mindemellett többnyire kiemelkedő teljesítményt nyújt a versenyhétvégéken, miközben magabiztosan veri csapattársát, Daniel Ricciardót.

A McLaren olyannyira elégedett felfedezettje teljesítményével, hogy a téli szünetben egészen a 2025-ös szezon végéig meghosszabbították a szerződését. A bejelentést azonban számos kétkedő nyilatkozat követte, hiszen a többség szerint Norris túl hosszú időre kötötte le magát a McLarennél, miközben korántsem biztos, hogy wokingiak képesek lesznek visszatérni az élmezőnybe. Ebbe a táborba tartozik Jenson Button is, a 2009-es világbajnok még márciusban osztotta meg véleményét a témában: „Meglepő, hogy ilyen hosszú távra aláírt már rögtön a karrierje elején. Nyilván mindannyian szeretnénk csapatjátékosok lenni, de senki nem tudja, hogy hol lesz a csapat három év múlva.”



Norrist a silverstone-i hétvégén többek között erről is kérdezték, a brit pedig határozott álláspontot osztott meg a riporterekkel. „Ezek az emberek nem tudnak semmit. Mondogatják, hogy ide kellett volna menni, azt kellett volna csinálni, de az az igazság, hogy többnyire semmit nem tudnak. Tudom, hogy olyanok is szkeptikusak, akikre felnézek, és természetesen tiszteletben tartom a véleményüket. Ugyanakkor egy nagyszerű csapat van körülöttem, és pontosan tudom, hogy hol akarunk lenni és mikor, valamint tisztában vagyok vele, hogy a csapat mit tud felmutatni. Továbbra is azt gondolom, hogy ez a lehető legjobb hely számomra, hiszen itt nőttem fel, és itt tudom, mire számíthatok” – idézi a britet az f1i.com. A McLaren ugyan nem tudott előrébb lépni az új érában, Norris azonban így sem bánja döntését, hiszen szeretné elkerülni Ricciardo példáját, aki az elmúlt években többször is csapatot váltott.

 „Fogalmazzunk úgy, hogy hosszú távon gondolkodom, nem a jelenben. Soha nem voltam még olyan szituációban, mint Daniel, ezért nem is tudok beszélni a nevében, de több pilótánál is láthattuk, hogy nem olyan egyszerű megérkezni egy új istállóhoz, és jól teljesíteni. Ez egy időigényes folyamat, valakinek gyorsabban megy, valakinek lassabban. Ez is mutatja, hogy mekkora kihívás” – zárta gondolatait a témával kapcsolatban Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: