KezdőlapFormula 1Nincs ok a kerékvető módosítására a Verstappen-Hamilton eset után

Nincs ok a kerékvető módosítására a Verstappen-Hamilton eset után

-

Az FIA nem változtatja meg a monzai Rettifilo sikánnál lévő hurka kerékvetőt, annak ellenére sem, hogy az szerepet játszott Max Verstappen és Lewis Hamilton balesetében.

A versenyen Daniel Ricciardo állt az élen, Verstappen és Hamilton pedig azt követően kerültek túl közel egymáshoz, hogy mindkettőjüknek volt egy lassúra sikerült kerékcseréje.

Verstappen az 1-es kanyarba a külső íven fordult, és a 2-es kanyarban Hamilton belső oldalára akart kerülni, de a kerékvető megdobta Verstappent, aki így nekiütközött, sőt átrepült Hamilton fölött. Az eset látványos volt, de szerencsére senki nem sérült meg komolyan. Azonban az incidens ismét felkavarta az állóvizet a Forma-1-ben.

A Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi szerint nincs ok a rázókő módosítására.

„Ebben a helyzetben úgy gondolom, hogy a hurka kerékvető elég jól működik abban a bizonyos kanyarban” – idézi Masit a Motorsport.com.

„Ez a versenyző döntése volt. Ráhajtasz a rázókőre, vagy kerülheted balra, amit a hétvége folyamán számtalanszor láttuk, hogy ez megtörtént.”

„Számos ember hasonló helyzetben úgy döntött, hogy balra megy át azokon a kis bukkanókon, és úgy tér vissza (a pályára).”

Mivel mindkét pilóta kiesett a versenyből ebben az incidensben, Verstappen háromhelyes rajtbüntetést kapott az Orosz Nagydíjra, mivel a stewardok úgy döntöttek, hogy elsősorban ő volt a hibás.

Ha Verstappen nem esett volna ki az Olasz Nagydíjon, akkor Masi szerint időbüntetést kapott volna, de elmondása szerint ez nem hasonlítható össze a Verstappen és Hamilton silverstone-i ütközsével.

Hamilton Silverstone-ban 10 másodperces időbüntetést kapott, miután az első körben összeütközött Verstappennel Copse-nál, így a holland kiesett a versenyből.