Newey szerint itt nyújtotta a legjobbját Verstappen

A 2021-es szezon kiélezett bajnoki küzdelme után 2022-ben Max Verstappen domináns teljesítménnyel szerezte meg a második világbajnoki címét. Adrian Newey szerint a holland a Magyar Nagydíjon nyújtotta a legjobbját, amikor a technikai gondok ellenére is győzni tudott.

Max Verstappen, Red Bull Racing

Fotót készítette: Red Bull Content Pool

Max Verstappen 15 győzelmet szerzett a 2022-es szezonban, így nincs könnyű dolga azoknak, akik ki akarják emelni a holland legkiválóbb teljesítményét. Az összesített pontversenyt 454 egységgel záró Red Bull-pilóta számos remek előzést bemutatott a szezonban, majd futamokkal az idény vége előtt bebiztosította a második bajnoki elsőségét.

Adrian Newey sem győzte méltatni a kétszeres világbajnok pilótát, aki 2022-ben vitathatatlanul a mezőny fölé nőtt. A kiváló szakember a Speedweek.com-nak kiemelte, hogy szerinte melyik volt a holland legjobb produktuma a szezonban: „Elképesztő volt a magyarországi teljesítménye, amikor a tizedik rajtkockából a győzelemig jutott egy hihetetlenül kontrollált vezetéssel.”

„A Hungaroringen technikai problémánk volt, így a 10. helyről indultunk, és egy ilyen pályán az élre visszajutni elképesztő teljesítmény volt. Nyugodtan vadászta le egyik riválisát a másik után, minden szempontból tökéletes volt.”

Még több F1 hír:

„Pedig a nagydíj minden volt, csak nem volt gondoktól mentes. Volt egy kis problémánk a kuplunggal, így a verseny közepén azt kellett mondanunk Maxnak, hogy egy ideig nem nyithatja ki a hátsó szárnyat. Ez sem akadályozta meg őt a győzelemben.”

„Már nincs meg az a gladiátor érzés, ami régebben megvolt. Csak az 1990-es Monacói GP-n készült fedélzeti felvételek (maradtak meg nekünk). Az ember azt gondolja: "Hogy a fenébe tudta Senna így mozgatni a McLarenjét?".”

Adrian Newey hatalmas tapasztalattal bír a Forma-1-ben, és köztudott tényként kezelik, hogy a Red Bull sikereinek elérésében oroszlánszerepet vállalt a veterán szakember. A Milton-Keynes-i alakulat csapatvezetője, Christian Horner korábban például azt nyilatkozta, hogy Newey egy mátrixban él.

Coulthard szerint nem csak az autó miatt ekkora a különbség Verstappen és Perez között

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Marko szerint a fiatal Montoyának bizonyítania kell
Következő cikk Fejlesztési körkép: így fejlesztette a középmezőny legerősebb autójává az A522-t 2022-ben az Alpine

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország