KezdőlapRallyNeuville vezet a Horvát Rallyn, Rovanpera nagyot esett az első gyorson

Neuville vezet a Horvát Rallyn, Rovanpera nagyot esett az első gyorson

-

A négyből három gyorsaságit megnyert a Horvát Rally első napjának első körén a Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe páros, ezzel vezetik az összetett értékelést. Mögöttük 7.3 másodperc a hátránya Elfyn Evansnak, a harmadik Sebastien Ogier.

- Hirdetés -

A dráma rögtön az első gyorsaságin bekövetkezett, a bajnokságot vezető Kalle Rovanpera egy jobbos kanyar után lecsúszott az útról és alaposan összetörte a Toyotát. Az első gyorsot Neuville nyerte, Tanak és Evans előtt. Breen lett a negyedik. Ogiernek is volt egy hajmeresztő manővere, de ő a pályán tudott maradni, és 6.5 másodperc különbséggel lett ötödik. A versenyzők a tapadás hiányára panaszkodtak, a pálya csúszósabb és porosabb volt a vártnál.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az egész szakasz extrém csúszós volt, komoly alulkormányzottsággal küzdöttem. Ennek ellenére nyomtam, de jött az a jobbos, és egyszer csak eltűnt a tapadás, alulkormányzottá vált az autó, és a fák közé csúsztunk. Elnézést kérek a csapattól, az én hibám volt, tanulok belőle” – mondta Rovanpera.

A második gyorsaságin Rovanpera kiesése után már Neuville indult elsőként. A tapadáshiányra panaszkodott ugyan, de így is majd öt másodperccel gyorsabb volt Evansnál. A WRC2-ben Andreas Mikkelsen veszített sokat ezen a szakaszon, egy defekt után a kerekük is kiesett. Gryazin és Ostberg csatázott az élen, az orosz vezetett, egyetlen másodperc volt köztük a különbség.

A 10,1 kilométeres hármas gyorson Ogier és Evans hajszálra azonos időt ment, de Neuville is csak 9 tizedre volt tőlük. Az ezt követő negyedik gyorsaságin pedig újra Neuville nyert, de az ötödik Breen is csak 2 másodpercet kapott tőle, szoros volt a küzdelem. Katsuta veszített sokat ezen a szakaszon, mert megforgott, a végén azt mondta, hogy az itinerben volt hiba, túl későn fékezett.

Elég jó kör volt. Az utolsó két gyorsasági nagyon csúszós volt. Volt néhány hely, ahol meglepő volt a tapadás hirtelen változása” – mondta Neuville a negyedik szakasz végén.

Hyundai Toyota csata zajlik a Horvát Rally első köre után. A Ford nem tud beleszólni a küzdelembe, Fourmaux a hatodik, 44 másodperc hátránnyal, Greensmith pedig  öt másodperccel van mögötte.

A WRC2-ben Mads Ostberg vezet, kilenc másodperc az előnye Gryazin előtt. Suninen a harmadik, ő a négyes gyorson járt az erdőben, és veszített 40 másodpercet.

A WRC 3-ban Yohan Rossel vezet Citroennel, Kajetanowicz a második, a hátrány 9.5 másodperc.

A két magyar páros is versenyben van. A Puskádi – Gódor páros az összetett 36. helyen áll, a László – Berendi duó az 53.

A Horvát Rally állása a negyedik gyorsasági után:

1. Neuville/Wydaeghe 27m47.9s
2. Evans/Martin +7.3s
3. Ogier/Ingrassia +12.3s
4. Tänak/Järveoja +25.3s
5. Breen/Nagle +33.4s
6. Fourmaux/Jamoul +44.4s
7. Greensmith/ Patterson +49.5s
8. Loubet/Landais +55.4s
9.  Katsuta/Barritt +1m06.1s
10. Østberg/Eriksen +1m41.5s

Horvát Rally
Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
- Hirdetés -

Hírlevél

- Hirdetés -