KezdőlapFormula 1Nemzetközi sajtó: A Ferrari ismét hibázott, a halo életet mentett

Nemzetközi sajtó: A Ferrari ismét hibázott, a halo életet mentett

-

A nemzetközi sajtóorgánumok a Ferrari stratégiai hibájáról, Carlos Sainz győzelméről és az első körös balesetről értekeztek.

Eseménydús versenyen van túl a mezőny. Guanyu Zhou hatalmasat bukott, ám a glóriának köszönhetően sérülések nélkül megúszta az esetet. Alex Albon is nagy ütést kapott, ellenőrzés céljából a közeli kórházba szállították, ám neki sem esett baja.

Az új rajtot követően Max Verstappen technikai hibájától és a Ferrari belháborújától volt hangos a futam. Charles Leclerc a helycserét forszírozta, amit végül végre is hajtott a csapat. Ám a Safety Carnak ismét a pályára kellett igyekezni, mivel Esteban Ocon parkolta le Alpine-ját a versenyzésre kijelölt aszfaltcsíkra.

A vörösök azonban a monacói versenyzőnél nem cseréltek kereket, így a spanyol visszavette az első helyet és megnyerte Sergio Pérez és Lewis Hamilton előtt a futamot.

A neves lapok így értékelték a brit futam eseményeit:

La Gazetta dello Sport (Olaszország):

„Az ágaskodó lovacska pilótája nyerte a versenyt Silverstone-ban. Ám a végső döntésnél hibáztak, mikor nem hívták ki Leclerc-t kerékcserére. A használt keménykeverékű abroncsokon nem tudott védekezni, így nem tudta megfelelően kihasználni Verstappen gyenge szereplését.”

Marca (Spanyolország):

„Carlos Sainz nyerte a vasárnapi futamot, így megszerezte élete első győzelmét a Forma-1-ben. Már a szombati nap is nagy mérföldkő volt Sainz számára, ugyanis először szerezte meg a pole pozíciót. Vasárnap azonban egy lépéssel tovább ment.”

Corriere della Sera (Olaszország):

„Eleinte kritizálták a glóriát, esztétikailag rontott az összképen és kényelmetlen is volt. Viszont a bevezetése óta legalább már három versenyző köszönheti neki az életét. Más szóval: a glória megfelelően teszi a dolgát.”

The Guardian (Egyesült Királyság):

„Az első F1-es siker felejtetlen a versenyzők számára, így Sainz is sokáig át fogja még élni a Brit Nagydíjon aratott drámai győzelmét. Nem csak az ő emlékezetében marad meg a futam, sokan fognak úgy emlékezni az eseményre, mint egy klasszikus versenyre, amit modern köntösbe csomagoltak.”

L’Équipe (Franciaország):

„Minden adott volt ahhoz, hogy ezen a versenyen a Ferrari visszatérjen a bajnokságba. Félelem, izgalom, bukások és gigantikus csaták. Ám a Scuderia nem használta ki a lehetőségeket. Sokáig úgy tűnt, hogy Leclerc fog nyerni, ám egy stratégiai hiba miatt a csapattársa ünnepelhetett.”

Forrásgpblog.com