DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

Nemzetközi mezőnyben versenyeztek a WMS pilótái

Május 27-28-án rendezték meg az Easy Kart Trophy Hungary III. fordulóját. A helyszín most Ausztria, Bruck volt, ahol a Slovenský Kartingový Pohár névre hallgató versenysorozat 2. fordulóját rendezték meg. Ezen a technikás pályán, nemzetközi mezőnyben versenyeztek a WMS pilótái.

Az időjárás nagy feladatot adott az E-Bambini mezőnyének, hiszen száraz pályás szabadedzések után az időmérő előtt pár perccel egy zápor érkezett, így a pilótáknak gyorsan át kellett állni a vizes pályás ívekre. Ez legjobban Bobák Sándornak sikerült aki +1,444 másodperccel ment jobb időt mint Gyulai Zoltán. Az első futamon Bobák magabiztosan nyert, Gyulai Zoltán előtt, de a második futamon egy hibát vétett és csak az 5. helyen ért célba. Gyulai megnyerte a második versenyt és ezzel a hétvégét is, Bobák és Szauter előtt.



EasyKart 60 kategóriában tizenhárom versenyző körözött a pályán és izgalmas csatákat láthattunk a szlovák és magyar pilóták között. Az EasyKart Trophy Hungary keretein belül, az időmérőt és a versenyeket is magabiztosan nyerte Szűcs Dominik őt Farkas Levente követte a harmadik Hajdina Ádám lett. Versenyzőink a teljes mezőnyt figyelembe véve is remekül teljesítettek, Szűcs összetett második helye és Farkas harmadik helye is erről árulkodik.

EasyKart 100 Kategóriában a megszokott négy fős mezőny három pilótával egészült ki és a megszokott párharcok kibővültek. Ifj. Willisits Vilmos próbálta felvenni a versenyt a szlovák bajnokságban versenyző pilótákkal. Willisits beékelődve Rosypal és Hrabec közé az összesített második helyet szerezte meg így a magyar versenyzők között első lett. Őt Varga és Hajdina követte.

Németh Eszter szinte otthon érezte magát Bruckban, egész hétévégén nagyon gyors volt az időmérőre az új gumival, addigi legjobb idején még bő öt tizedet javított. Mindkét futamot megnyerte így újra „pezsgőzhetett” a dobogó legfelső fokán. A Visontai győzelem után most Hajdina Martin a második helyen végzett.

E-Bamibini:

  1. Gyulai Zoltán

  2. Bobák Sándor

  3. Szauter Bálint

  4. Szűcs Panni

  5. Patrik Tánczos

 

EasyKart 60:

  1. Szűcs Dominik

  2. Farkas Levente

  3. Hajdina Ádám

  4. Kapitány Dávid

  5. Bobák Sándor

 

EasyKart 100:

  1. Willisits Vilmos

  2. Varga Ákos

  3. Hajdina Attila

  4. Ambrus Krisztián

 

BMB Challange:

  1. Németh Eszter

  2. Hajdina Martin

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: