2024. április 25. 02:09
KezdőlapSuperbikeNem számolt vb-eséllyel 2022-re Bautista

Nem számolt vb-eséllyel 2022-re Bautista

Még maga Álvaro Bautista sem számolt azzal, hogy a Hondától való visszatérése után rögtön vb-esélyel lesz a Ducatival.

Álvaro Bautista annak idején még 2019-ben érkezett a Superbike-világbajnokság mezőnyébe. Szezonja álomszerűen indult, hiszen tizenegyből tizenegy futamot meg tudott nyerni. Igaz, végül világbajnok nem lett, de ettől függetlenül újonc évében szép eredmény volt tőle a második hely. Bautista 2022-re visszatért a Ducatihoz, és a szezonja nagyon hasonló, mint három éve: vezet, ráadásul mérnöke szerint sokkal tudatosabb is, mint akkor volt.

A kettő között Bautista a Honda versenyzője volt két évig, de ez az időszak éles kontrasztban áll azzal, amit a Ducatinál tapasztalt. Ott a spanyol nem hogy futamgyőzelmekért nem harcolhatott, hanem még dobogóra is csak háromszor állhatott – két év alatt összesen.

Most ismét szép az élet a ducatis számára, hiszen ismét vb-esélyes, legalábbis négy hétvége után. Pont, mint 2019-ben. De mi ment félre a kettő között?

Őszintén szólva semmilyen elvárásom nem volt akkor, amikor visszatértem a Ducatihoz” – mondja Bautista a crash.net-nek adott interjújában. „Csak élvezni akartam a versenyzést, mert az elmúlt két évben rengeteget küszködtem. Nem is csak a pozíciókról beszélek, de a motorral kapcsolatos érzésről is. Szóval nagyon vártam már azt, hogy ismét a Ducati versenyzője lehessek.

Aztán ez váratlanul jól sült el. „Tudtam, hogy versenyképes lehetek és jöhetnek jó eredmények. Az viszont nem volt cél, hogy rögtön folyamatosan futamgyőzelmekért harcoljak. Nem is gondoltam erre. Tényleg csak annyi volt a cél, hogy élvezzem a versenyzést. Aztán viszont megmutattam, hogy folyamatosan ott tudok lenni. Ez egyelőre nagyon pozitív, ezt kell folytatni.

Visszatérve a tudatosságra… „Ha visszamehetnék 2019-be, sok mindent megváltoztatnék. Nem csak magamnál, hanem a Ducatinál, mint csapat. Talán az volt a baj, hogy mindig csak több és több teljesítményt akartunk, de ez visszaütött. Ha most visszamennék, azt mondanám, tartsuk meg a szezon eleji motort. Mostanra tapasztaltabb lettem.

Forráscrash.net