csütörtök, április 25, 2024

Nem Räikkönen és nem is Button lehet a beugrók hőse Austinban

Dátum:

Megosztás:

Nem Räikkönen, nem Button és nem is Jimmie Johnson. Hanem a Corvette-ikon, Rodney Sandstorm megalkotója, Jordan Taylor lehet az, aki végül meglepetést okoz a NASCAR austini hétvégéjén.

Räikkönenéket az oválokon is szívesen látnák

- Reklám -

- Reklám -

A sportautós sztár volt az egyetlen, aki maradandót tudott alkotni az időmérőn, egészen a legjobb négyig jutott el.

„Nagyon izgalmas, ugyanakkor nyilván nagyon váratlanul ért. meséli a behívásról Taylor. – Persze a Garage 56 (a NASCAR Le Mans-i autója) révén már dolgoztam a hendrickes srácokkal (a pilóták edzőjeként).”

- Reklám -

„Egy kicsit ijesztő, hogy az egyik legjobb autóval vághatok neki a hétvégének, de ugyanakkor ki kell használni, nem sokaknak adatik meg mindez.”

Végül tartotta is a szavát, Taylor a csapattársai közül csak a pole-t szerző William Byrontól kapott ki, a többi „road course ringer”-t pedig utcahosszal verte.

Jordan Taylor, Hendrick Motorsports, NASCAR Cup Series
A hétvégén Elliott autójában Taylor ül – Fotó: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR

A „második rodeójára” készülő Kimi Räikkönen volt a következő a sorban, ő a 22.-ik lett, Button kettővel mögötte végzett. Jimmie Johnson hiába hétszeres NASCAR-bajnok, a Next Gen autókkal nincs annyi tapasztalata, így csak 31.-ik lett, míg Conor Daly négy autót tudott megelőzni a 39 fős mezőnyben.

Taylor – ha tartani tudja a mezőnyben a helyét – igazán jó eredményre számíthat. Már az IMSA-ban kétszer nyerni is tudott a Circuit of The Americason, és nemrég a Garage 56 autóját is tesztelte itt, Buttonnal és Johnsonnal együtt.

Button még azt is elfelejtette, hogyan kell az autót beindítani