„Nem igazán látom, hogy Verstappen mit csinált rosszul”

Miközben a sportfelügyelők két esetben is Max Verstappent látták vétkesnek a vasárnapi viadalon, Damon Hill kivételesen úgy gondolja, hogy a holland nem cselekedett rosszat, még ha nagyon vitatható is volt, amit csinált.

Lewis Hamilton, Mercedes, hits Max Verstappen, Red Bull Racing

Fotót készítette: Getty Images / Red Bull Content Pool

Az első Szaúd-arábiai Nagydíj tele volt ellentmondásos és izgalmas esetekkel, melynek láncolatát Mick Schumacher 22-es kanyarban történt komoly balesete indította el. Ezt követően jött a biztonsági autó, majd a piros zászló, és egész nap lehetne folytatni a sort.

A legkérdésesebb eset viszont minden bizonnyal Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése volt, amely azok után következett be, hogy a holland megkérdőjelezhető módon védekezett riválisa ellen, majd a csapata megkérte arra, hogy adja át a pozíciót.

Ezt azonban nyilván számára minél kedvezőbb helyen és helyzetben akarta megtenni, ezért is választotta a 26-os, hosszú elnyújtott bal kanyart, ahol a DRS érzékelési pontja is szerepet játszik. A vége aztán Hamilton szemszögéből egy „féktesztelés” lett, a két autó ütközött, de mindketten tudták folytatni a futamot.

Még több F1 hír:

Damon Hill ebben az esetben viszont nem látta hibásnak Verstappent. „Ilyenkor annak a pilótának kell a lehető legbiztonságosabban eljárnia, aki elengedi a másikat. Én viszont nem igazán látom, hogy Verstappen mit csinált rosszul” – mondta a brit.

„Talán kicsit hirtelen lassított le, de Lewis szerintem ideges volt, és nem akart bemenni mellé.” Ennek ellenére az FIA Verstappent találta hibásnak, és a futam után utólag kiosztottak neki egy tíz másodperces időbüntetést, ez azonban a végeredményt már nem befolyásolta.

A verseny alakulása azt jelentette azonban, hogy a két pilóta pontegyenlőséggel mehet majd Abu-Dzabiba a hétvégén, tehát azon az egy versenyen fog múlni az egész szezon sorsa. Verstappen azonban a több győzelmének köszönhetően előnyben van.

 

Ez pedig azt jelenti, ha mindketten kiesnének, akkor a holland lenne a világbajnok. Ennek következtében vélhetően sokaknál előkerül Ayrton Senna és Alain Prost csatája, akik kétszer is egy balesettel vetettek véget a másik bajnoki reményeinek.

Hill így vélekedik erről: „Ez a futam keserű szájízt hagyott a két pilóta között. Vannak olyanok, akik mindenféle kompromisszum nélkül vezetnek, és Max egyike ezen versenyzőknek. Ugyanakkor nagyon ügyes is.”

„Lewis nem ijed meg, de mégis nagyon figyel Maxra – és joggal. Ha Lewis nem kapta meg az információt, akkor lehet, hogy félreértett valamit, de volt egy hirtelen lassulás. Szerintem viszont Lewis nem tudta, mi történik. Miért mennél bele egy másik autóba hátulról? Talán nem értelmezte jól a szituációt” – vélekedett Hill.

Masi szerint nem volt gond azzal, hogy a csapatokkal egyezkedett

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ricciardo: Kicsit féltékeny vagyok rájuk…
Következő cikk Verstappen: Brazíliában még nem büntettek ugyanezért

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország