DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Nem igazán értem, hogyan történt” – Verstappen káoszrajtra számít

A világbajnoki címvédő szerint hiába érezte magát nagyon jól az autóban, ha nem tud végigmenni az időmérőn. Extra nehéz első körre számít a versenyen.

Drámai technikai hiba fosztotta meg a félig kézben lévő pole-tól Dzsiddában Max Verstappent: a holland klasszis a Q2-ben búcsúzott és a 15. helyről rajtolhat csak vasárnap. Az autóból kiszállva azonban nem volt túlságosan maga alatt, amikor az újságíróknak nyilatkozott.

„A tízes kanyarból kifelé eltört a féltengely, szóval... ez nagyon szerencsétlen dolog és nem is igazán értem, mert egyáltalán nem volt ilyen problémánk idén. Megtörtént, ez van, megpróbáljuk megérteni, hogy hogyan, és kielemzünk mindent” – mondta a Formula.hu jelenlétében a világbajnok.

f1-verstappen-redbull-jeddah-quali



„Egyszerűen el kell fogadni, nem tehetek ellene semmit, és a lehető legtöbbet kihozni ebből vasárnap. Alapvetően jobb hétvégén van, mint Bahreinben, jobban érzem magam az autóban, ezt láthattátok is a szabadedzéseken, de ez nem sokat ér, amikor ez történik az időmérőn, meg kell értenünk, hogy miért” – tette hozzá Verstappen.

 

A futam nem lesz könnyű

A 15. helyről rajtolva a mezőny sűrűjéből kell felzárkóznia, ami még ezzel a Red Bull-lal sem lesz egyszerű: nem azért, mert ne lehetne az autóval átlépni a mezőnyt, de a falak közelsége komoly kockázatot jelent.

„Nehéz lesz az első körben, még nehezebb, mint például Spában. Normál esetben káosz van az elején, és itt nem mehetünk le a pályáról, hogy elkerüljünk bizonyos dolgokat, mert ott vannak a falak” – mondta a holnapi futamról a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: