DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem csorbítja Schumacher motivációját a kiesés a hetedik helyről

Átok ül Mick Schumacher első Formula-1-es pontszerzésén. Kanadában minden esély megvolt a Haas top 10-es eredményére, de egy motorprobléma miatt félre kellett állnia.

Az esős montreali időmérőn pályafutása legjobb rajteredményét, a hatodik pozíciót harcolta ki Mick Schumacher, és bár a futamon Esteban Ocon és George Russell hamar megelőzte, a hetedik pozícióban haladt, mikor a 19. körben műszaki hiba miatt kénytelen volt félreállni.

„Mindig nehéz elfogadni, ha ilyen történik, és még nehezebb, amikor pontot érő pozícióban vagy, így kell kiállnod az autóval. Hetedik helyen haladtam, és igyekeztem az előttem levő Estebant befogni” – értékelt Schumacher a vegyes zónában a tudósítóknak, miközben a Kanadai Nagydíj még zajlott. „Nyilvánvaló, hogy ez nagyon frusztráló, de az ilyen dolgok megtörténnek, ez a Formula-1. Le kell nyelnünk ezt a pirulát, de így is tudunk pozitívumokat találni, ezért máris izgatott vagyok a következő verseny miatt.”



„Motorprobléma volt” – válaszolt egészen tömören arra a kérdésre, mi vezetett a kieséshez. Arra a felvetésre, az ilyen balszerencsék nem csorbítják-e motivációját, Schumacher így felelt: „Nem nehéz fenntartani a motivációt, mert szeretem ezt a sportot, szeretek versenyezni. Sajnos ma nem jártam sikerrel, de biztos, hogy jön még több lehetőség.”

„Tudtuk eddig is, hogy megvan a kellő tempónk, de volt néhány nehéz futamunk” – mondta egy másik riporternek. A Gilles Villeneuve pályán viszont, ahol karrierje során először járt, már az elején ráérzett a ritmusra. Dicsérte a pálya ritmusát, saját teljesítményét pedig így értékelte: „Most a megfelelő kvalifikációs és versenybeli sebességgel is rendelkeztem. Annak ellenére is, hogy nem hoztunk semmiféle fejlesztést, lényegében azzal az autóval megyünk, amellyel megkezdtük a szezont. Így is remekül teljesítünk, ami nagyon pozitív dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: