Nem a megszokott helyszínen debütál az új F1-es Ferrari, már az időpontot is tudni lehet - F1VILÁG.HU

Nem a megszokott helyszínen debütál az új F1-es Ferrari, már az időpontot is tudni lehet

HIRDETÉS
Olaszországi sajtójelentések szerint nem a megszokott helyszínen tartja 2023-as autóbemutatóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Hivatalos bejelentést ugyan még nem tett az istálló, ám már a bemutató időpontjáról is érkeztek hírek.
CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 29: Carlos Sainz, Ferrari F1-75 during the Monaco GP at Circuit de Monaco on Sunday May 29, 2022 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Ahogyan arról nemrég lapunk is beszámolt, első csapatként az Aston Martin jelentette be autóbemutatójának időpontját: a brit istálló február 13-án tartja 2023-as versenygépének prezentációját.

A Formu1.a.uno című olasz lap jelentése szerint a Ferrari egy nappal később, február 14-én rántja le a leplet új modelljéről, melynek neve egyelőre még nem ismert, a projekt azonban a maranellói gyárban 675-ös kódnéven fut. A hírek szerint a Ferrari ezúttal nem Maranellóban, hanem az Emilia-Romagna Nagydíjnak is otthont adó Imolában tartja prezentációját, ahol a bemutató után pályára is viszik majd a versenyautót.

A csapat 2023-as versenyautójának fejlesztését a december végén távozó csapatfőnök, Mattia Binotto vezényelte le, ő még a karácsonyt megelőző hetekben is a maranellói központban dolgozott azon, hogy a lehető legjobban felkészítse az istállót az új szezonra. A szakember utódja az Alfa Romeótól érkező Frederic Vasseur lesz majd, aki hivatalosan január 9-én áll munkába a Scuderiánál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!