Nelson Piquet-t kitiltották az F1-es paddockból

A Motorsport.com-nak többen is megerősítették az F1-ből, hogy a Lewis Hamilton felé tett megjegyzései után kitiltották az F1-es versenyhétvégékről a sport háromszoros világbajnokát, Nelson Piquet-t.

Nelson Piquet

A napokban kapta fel az angol sajtó és a közösségi oldalak Nelson Piquet egyik korábbi interjúját, amelyen az N-betűs szó portugál megfelelőjével jellemezte a 2021-es silverstone-i balesetről beszélve Lewis Hamiltont.

Az F1 elítélte a sport egykori világbajnokának megjegyzéseit, valamint Hamilton is reagált azokra a saját közösségi oldalain, Piquet azonban csak egy nap késéssel reagált a nevével fémjelzett botrányra.

Még több F1 hír:

Piquet először a Motorsport.com-nak küldte el a nyilvános sajtóközleményét, amelyben elnézést kért a szóhasználata miatt, de félrefordításra fogta azt, hogy ennyire felkapták az interjúját.

Az F1-et azonban nem hatotta már meg ez a közlemény, és a sporthoz köthető botrány kirobbantása miatt kitiltották az F1-es paddockból a háromszoros világbajnokot, erősítették meg többen is az F1 vezetőségéből a Motorsport.com-nak.

Még egyszer szeretnénk hozzátenni, hogy a Motorsport.com brazil kiadásánál dolgozó kollégáink tisztázták számunkra, hogy az N-betűs szónak a Piquet által használt megfelelőjének van rasszista indítattása, amennyiben azt egy teljesen ismeretlen emberre használják.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ultimátumot kapott Mick Schumacher, ennyi ideje maradt pontot szerezni - sajtóhír
Következő cikk Russell: a 2022-es Mercedesszel sem lesz padlógázas ez kanyar, pedig a tavalyi Williamsszel az volt

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország