Nelson Piquet: „Semmi rosszat nem mondtam, nem vagyok rasszista”

Nelson Piquet a múlt hétvégén a Le Mans Classic versenyen versenyzett, ahol "baromságnak” nevezte a Lewis Hamiltonra tette megjegyzései miatt kialakult botrányt, és azt állította, hogy egyes kritikusok arra használják őt, hogy lejárassák a brazil elnököt.

Pole sitter Valtteri Bottas, Mercedes AMG F1 receives the Pirelli Pole Position Awaard from Nelson Piquet

Pole sitter Valtteri Bottas, Mercedes AMG F1 receives the Pirelli Pole Position Awaard from Nelson Piquet

Mark Sutton / Motorsport Images

Miután a múlt héten viharos vita kerekedett egy tévéinterjú miatt, amelyben Hamiltonra nem a neve, hanem a bőrszíne alapján utalt, Piquet-t kitiltották a Forma-1-es paddockból. A 69 éves brazil azonban a múlt hétvégén is versenyzett a Le Mans Classic versenyen, ahol elutasította a vádakat, és azt mondta: „Nem igazán érdekel, nem zavarja az életemet. Itt vagyok a barátaimmal, jól érezzük magunkat, ennyi az egész."

Az első megjegyzései egy brazil tévéinterjúban hangzottak el, ahol Piquet portugálul beszélt, miközben Hamilton és Max Verstappen tavalyi Brit Nagydíjon történt összecsapásáról nyilatkozott. Az interjú először tavaly novemberben került adásba, és a múlt héten bukkant fel újra a közösségi médiában.

Még több F1 hír:

A háromszoros világbajnokot sokan elítélték, köztük a Forma-1 és a Mercedes csapata is. Kritizálta őt Hamilton, és azt mondta, hogy a megjegyzései nem reprezentálják azt, hogy hol tart most a Forma-1. Piquet bocsánatot kért Hamiltontól, de fenntartotta, hogy nem volt rasszista, és azt mondta, hogy egy nem sértő köznyelvi kifejezést használt.

„Ez az egész baromság, nem vagyok rasszista. Semmi, de semmi rosszat nem mondtam. Amit mondtam, az egy nagyon lágy szó - még néhány fehér barátunkra is használjuk. Majdnem egy éve használtam ezt a szót az interjúban, és ők jönnek ezzel. Ez okozott nekem némi problémát, de hogy őszinte legyek, nem igazán érdekel” – mondta Piquet.

„Talán nem tudjátok, hogy nagyon közel állok Bolsonaro elnökhöz, és szerintem nagyon jót tesz Brazíliának. De a brazíliai sajtó nagyon negatívan áll hozzá, és bármit megtesznek, amivel lejárathatják, megteszik, így ha engem lejáratnak, az rá is átragad, mert Brazília tudja, hogy közel állunk egymáshoz" – tette hozzá.

Nézd meg a Motorsport Images képes összefoglalóját Carlos Sainz első győzelméről:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Marko: Csou a glóriának köszönheti az életét!
Következő cikk Piastrinak tovább kell várnia az F1-es bemutatkozására

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország