DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Négy verseny, három Russell-pontszerzés: „Ez szürreális”

Négyből háromszor hozott pontokat az elmúlt hetekben a nagydíjhétvége George Russellnek. Ami kezdetben oly nehezen akart összejönni, az hamarosan már nem is lesz meglepetés.

Várható volt, hogy George Russell hamarosan a Mercedesnél, vagy legalábbis egy nagycsapatnál folytathatja majd, így elég kevés esély mutatkozott arra, hogy karrierje során világbajnoki pont nélkül marad. Nem vetette volna meg senki azért, ha addig, egy sereghajtó csapat versenyzőjeként egyszer sem zár a legjobb tízben, ő azonban eltökélte, hogy míg ott van a Williamsnél, igenis pontot szeretne szerezni.

Két és fél szezon és megannyi elvesztett lehetőség után az idei Magyar Nagydíjon megtört a jég: a kilencedik helyen intették le, amit könnyeivel küszködve próbált feldolgozni. Noha tudták, hogy akkor jókora szerencséjük is volt a rajt utáni események miatt, a pontszerzést valahogy mégsem hagyták abba; a Hungaroring után Belgiumból és Olaszországból is top 10-es eredménnyel tértek haza, Spában ráadásul a második helyezettnek járó trófea is dukált mellé.

 

Monzában ismét 9. lett a brit, és bár már lassan kezdhet hozzászokni a pontszerző helyekhez, még mindig alig hiszi el, hogy ez az egész velük, vele és a Williamsszel történik. „Elég szürreális, háromszor az elmúlt négy versenyen. Hatalmas megkönnyebbülés mindenkinek, hogy pontokat szerzünk, nyomás nélkül dolgozhatunk, és így próbáljuk meg kihozni magunkból a maximumot hétről hétre. Büszke vagyok, hogy a csapat tagja lehetek” – beszélt az újabb remek teljesítményről az Olasz Nagydíjat követően.

Ezzel a Williams már 22 ponttal áll a konstruktőri bajnokság nyolcadik helyén, 19 egységre az Alfa Romeótól. Ha csak valami nagy dráma nem történik a hátralévő futamokon, ellenfeleiknek szinte lehetetlen lesz elkapni őket. Russell szerint a Williams meg is érdemli, hogy most ott van, ahol. „Amit nagyon jól csinálunk, hogy kihasználjuk mások rosszabb napjait. A két Alfa Romeo, egy Aston Martin és egy Alpine előtt végeztünk, a pályán, mindezt annak köszönhetően, hogy a srácok a bokszfalon a megfelelő időben végezték a megfelelő munkát. Tudjuk, hogy mire képes az autónk, de ha ezt így folytatjuk, jól zárhatjuk a szezont” – dicsérte csapatát a leendő Mercedes-pilóta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: