Négy csapatnál van még kiadó hely a 2023-as rajtrácsot illetően: „leghamarabb októberben, vagy később jöhet bejelentés”

A 2022-es szezon már az utolsó hajrá előtt áll, így a csapatok elkezdtek helyezkedni a pilótapiacon. Az Alpine, az Alfa Romeo, a Williams és a Haas azonban még nem jelentette be a jövő évi párosát, így több kérdőjel is van még a 2023-as rajtrácsot illetően.

Mick Schumacher, Haas F1 Team, in Parc Ferme

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

A Williams a héten jelentette be, hogy a következő szezonban nem Nicholas Latifi lesz az egyik pilótájuk. A kanadai kiesése miatt a brit alakulatnál felszabadult egy hely. Bár a Forma-1-ből már csak hat nagydíj van hátra, Felix Görner nem számít arra, hogy a döntés hamarosan megszületik, erről az RTL Deutschlandnak mesélt.

A Williams mellett még három csapatnak van kiadó ülése. Az Alpine, az Alfa Romeo és a Haas sem jelentette még be, hogy kit indít második pilótaként. A Williamsnél és a Haasnál még egyáltalán nem világos, hogy kik vannak képben, mint esetleges jelöltek.

Még több F1 hír:

Görner szerint ez még eltart egy ideig. „Ugyanazok a versenyzők, akik a Haasnál interjúkra mennek, a Williamsnél is megteszik ezt. Ezért Günther Steiner és Jost Capito sem fog elhamarkodott döntéseket hozni. Tehát legalább októberről beszélünk, ha nem későbbről" - magyarázta a Forma-1-es újságíró.

Mick Schumacher továbbra is reménykedik abban, hogy 2023-ban maradhat a Haasnál. Első szezonjában az autó esélytelen volt a pontszerzésre, de idén már jobban megy neki. Azt azonban még nem tudni, hogy ez elég-e, hiszen csapattársa, Kevin Magnussen több pontot szerzett idén.

Görner szerint van még remény, bár Schumachernek több versenyzővel is meg kell küzdenie. „Nem lesz könnyű dolga a Haasnál és a Williamsnél, de legalább rajthoz áll. Ez azt jelenti, hogy a Haas még nem írta le teljesen a megtartását.”

Megvan, hogy ki lesz az AlphaTauri egyik pilótája 2023-ban – hivatalos!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Brawn: Schumacher más, mint az édesapja
Következő cikk Figyelemre méltó eredményeket ért el a Mercedes a karbonsemlegesség felé vezető úton

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország