DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Nagy Norbival és állatvédőkkel jet-skizett Kiss Norbi

Kamionversenyzéshez és hegyiversenyzéshez kitűnő kiegészítő sport a jet-skizés. Ezt nem más állítja, mint a háromszoros Európa-bajnok kamionversenyző Kiss Norbi és hazánk egyik legsikeresebb hegyiversenyzője, Nagy Norbi.

A két magyar pilóta ezt a jet-ski sport Hungaroringjén, a Sea-Doo jeteket forgalmazó Jet Power Hungary (www.jetpowerhungary.hu) Dunaharaszti jet-ski taván eltöltött félnapos edzés után állapította meg. 

Nagy Norbi, kétszeres magyar bajnok, többszörös WTCR-dobogós helyezett először járt itt – éppen Kiss Norbi meghívására, aki a Sea-Doo és a Can-Am márkák hazai márka nagyköveteként gyakori vendég a jet-ski-sek egyik legkedveltebb hazai versenypálya taván.

IMG_6658



„Nemrégiben Nagy Norbi Kápolnán járt nálunk a Macskaárvaházban, és elültetett egy fát a közösségi erdőnkben, ezért úgy gondoltam, hogy jól végzett munka után jár a kikapcsolódás, és felvetettem, hogy tartson velem legközelebb jet-skizni, amit örömmel elfogadott” – meséli mosolyogva Kiss Norbi háromszoros Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, aki hozzátette: különleges élmény autó- és motorversenyző „kollégákkal” jet-skizni, hiszen ilyenkor egymást is motiválva alakul ki a vízen is a versenyszellem. Emlékeztetett: évekkel ezelőtt Györfi Alen gyorsasági motorversenyzővel küzdöttek meg egymással ugyanitt.

IMG_6656

„Részemről inkább csak ismerkedés volt ez az első alkalom a jet-skikkel, jól látszott Kiss Norbi többéves tesztelőnye” – meséli mosolyogva Nagy Norbi, aki hozzátette: néhány perc után otthonosan érezte magát a Sea-Doo Spark verseny jet-skin, ami lóerőben és végsebességben ugyan nem vetekszik a Sea-Doo csúcsmodelljeivel, de fordulékonyságban, valamint súly/lóerő arányban bizonyosan verheteten.

„Aki sikeres az autó- és motorsportban, az tapasztalataim szerint pillanatok alatt képes ráhangolódni a jet-skizésre is” – mondja Dudás Zoltán, jet-ski magyar bajnok, a Sea-Doo magyarországi instruktőre, aki Nagy Norbinak is segített megtenni az első métereket a Sea-Doo Spark versenyhajóval. Dudás Zoltán hozzátette: ahogy annak idején Kiss Norbinál, úgy most Nagy Norbinál is érezni lehetett a gép iránti tiszteletet és a maximalizmust, ami valószínűleg az autósportban is sikeressé teszi őket - fogalmazott a kedvelt magyar jet-ski instruktor.

IMG_6663

Ahogy Kiss Norbi esetében ez már megszokott, Dunaharaszti jet-ski edzéseire gyakran elkísérik őt olyan állatvédő kollégái, akikkel gyakran dolgoznak együtt állatmentéseken: Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom alapítója és vezetője szinte már állandó jet-ski- és állatmentőpartnere, Ricsi ráadásul egyik leglelkesebb szurkolója Norbinak. Ezúttal eljöttek Magyarország egyik legnagyobb és legprofesszionálisabban működő állatvédő szervezetének, a Noé Állatotthonnak a munkatársai: Matuschek Zoltán, Kalázs Attila és Polgár János ráadásul egy autó csomagtartónyi macskaeledellel érkeztek Kiss Norbihoz.

IMG_6652

A vegán ebéd – a hagyományok szerint – ezúttal sem maradhatott el, hiszen Teletál Tibi és a Jet Power növényi alapú ételei közül választhattak a résztvevők. 

„Öröm és megtiszteltetés számunkra az, hogy márkanagykövetünk, Kiss Norbi meghívására ezúttal még egy kitűnő magyar autóversenyző, Nagy Norbi is ellátogatott a Jet Power Hungary bázisára Dunaharasztiba” – mondta Bóday Pál, a cég kommunikációs igazgatója, hozzátéve: különösen stílszerű a motorsport kiválóságának látogatása, hiszen a Can-Am márka heteken belül megmutatja azokat a krossz- és enduro-motorkerékpárokat, amelyekkel ötven év után visszatér több évtizedes világsikereihez, a motorkerékpár gyártáshoz – és a motorsporthoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: