DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Mr. Sushi és Kiss Norbi összefogtak a Macskaárvaházért

Kiss Norbi régi szurkolói már pontosan tudják, hogy szeptember vége, október eleje táján két dolog szinte biztos a sokszoros magyar és négyszeres Európa-bajnok, szimulátor-világbajnok autóversenyző életében.

Az egyik az, hogy Norbi – általában – már a Kamion-Eb utolsó, jaramai futama előtt, Le Mans-ban megszerzi következő Európa-bajnoki címét. A másik pedig az, hogy az Állatok Világnapja, október 4. környékén valamilyen kedves és különleges akcióval bizonyosan felhívja a figyelmet az állatvédelem és saját állatmenhelye, a Kápolnai Macskaárvaház támogatására. 

norbi sushi 1



Természetesen idén sem lesz ez másként. Az immáron négyszeres Európa-bajnok autóversenyző portálunknak elmondta, az utolsó spanyolországi, jaramai futamról – ahová már Európa-bajnokként érkezik – a Kápolna Macskaárvaház érintésével, szinte egyenesen Egerbe megy, ahol október 5-én, szerdán délután kettőtől, a Mr. Sushi Étteremben jótékonysági ebédet rendez a Macskaárvaház támogatására. A lényeg, hogy aki Kiss Norbival szeretne ebédelni, október 5-én, délután 2-től Egerben, a Mr. Sushi Étteremben ezt megteheti, ráadásul úgy, hogy fogyasztásának ellenértéket Mr. Sushi, vagyis Kovács István séf, az étterem szintén állatbarát tulajdonosa teljes egészében Norbi állatvédelmi központjának adományozza. 

„Mivel szerencsére több olyan kedves törzsszurkolónk van, akik gyakran a legtávolabbi versenyekre is elkísérnek, egyúttal lelkes állatvédők, sőt többségük a Macskaárvaházból fogadott örökbe cicát, így velük duplán öröm lesz találkozni: megünnepeljük negyedik Európa-bajnoki címem, és támogatjuk az állatvédelmet” – mondta Norbi, hozzátéve: az egri jótékonysági ebédre természetesen bárkit szívesen lát, akinek kedve és ideje van vele ebédelni az állatokért. 

norbi sushi 2

Kiss Norbi elmondta: ő maga természetesen különleges, növényi alapú, zöldséges sushikat fogyaszt majd, de az egri Mr. Sushiban mindenki megtalálja a kedvére való fogást, és nem érdemes kihagyni a finom édességeket sem. 

De miért éppen Eger és miért a Mr. Sushi? „Nagyon szeretem Egert, hiszen a közelben, Kápolnán van a Macskaárvaház, és rengeteg kedves állatvédő barátunk és autósport-szurkolónk van ebben a csodálatos városban. Ráadásul döntőrészt Egerben és környékén vannak azok a nagyszerű vállalkozások, amelyek hozzájárultak a hamarosan 10 esztendős Macskaárvaház Alapítvány munkájához. A Globalplant Garden, a Zele Bau, a Gorilla Park, a Mátyus Udvarház, az Agria Drink, az Agria Park, a Top Auto Service, a Toyota Hering, a St Andrea, a sarudi Sulyom Tájétterem és Élményfalu, az Eurocampus és a Fenstherm, valamint számos nagyszerű ember, a legkülönbözőbb pártállású helyi politikusok segítsége nélkül nem sikerült volna az elmúlt évtizedben közel ezer állatot megmenteni, és gyógykezeltetni” – mondja Kiss Norbi, hozzátéve: ebbe a sorba illik Mr. Sushi, vagyis Kovács István egri étterme, aki nemrégiben csatlakozott a Macskaárvaház támogatóihoz.

norbi mistersushi 3

„Hálásak és büszkék vagyunk, hogy Kovács István, a Mr Sushi tulajdonosa és séfje is a Macskaárvaház támogatói között van”–- fogalmazott Bóday Pál, az alapítvány kuratóriumi elnöke, hozzátéve: a japán kultúrában a macska hozza a szerencsét, így mi és mentett cicáink is nagyon sok szerencsét, és üzleti sikert kívánunk a mentett macskákon segítő Mr. Sushinak. 

Kiss Norbi jótékonysági ebédjeinek, vacsoráinak elmaradhatatlan kelléke a jótékonysági árverés, amely természetesen ezúttal sem marad el: többek között Norbi világot járt szurkolói zászlajára, egy csodálatos, kifejezetten az alapítványnak készített macskás festményre és Norbi jelenlegi, valamint korábbi Európa-bajnoki dedikált csapatpólóira lehet majd licitálni. 

„Valamilyen Kiss Norbi-s ereklyét én is beszerzek majd az árverésen és örülök, hogy személyesen is megismerkedhetek Kiss Norbival, aki élsportolóként, és állatvédőként, a társadalmi felelősségvállalás bajnokaként is igazi példakép számomra” – fogalmazott Kovács István séf, a Mr. Sushi tulajdonosa, viccesen hozzátéve: szakmai karrierje során legalább annyi helyen főzött a világban, ahány helyen Norbi versenyzett, így bízik benne, hogy a növényi alapú, vegán ételek terén szerzett szakmai tapasztalataival elkészített ételei ízleni fognak a legendás bajnoknak és vendégeinek.

norbi mister sushi 4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: