KezdőlapFormula 1Monza félházzal rendezhet majd nagydíjat, ha minden így marad

Monza félházzal rendezhet majd nagydíjat, ha minden így marad

-

A Tifosi visszatérhet majd szurkolni, hiszen Monza engedélyt kapott arra, hogy félig feltöltse a lelátókat szurkolókkal.

Több hiteles olasz forrás, köztük a La Gazzetta dello Sport és az Autosprint szerint a kormányhatóságok zöld utat adtak a 2020-as nézőmentes „szellemfutam” után az 50 százalékos látogatottságú hétvégéhez.

„Nem lesz olyan zsúfolt Monza, mint 2019-ben, de nem is a 12 hónappal ezelőtti sivatagot fogjuk újra látni.” – írta Matteo Novemrini, az Autosprint tudósítója.

Van azonban egy bökkenő: „Csak és kizárólag az európai zöldkártyával rendelkező emberek mehetnek majd az eseményre.”

Kivételt képeznek azok, akiknek negatív, 2 napnál nem régebbi koronavírus tesztjük van, vagy aki már átesett a betegségen, és erről bizonyítéka is van.

„Ez a bizonyos kártya lehetővé teszi azt Monza számára, hogy a versenyhétvége mindhárom napja alatt fogadhassa a nagyérdeműt.”erősítette meg Roberto Speranza, az olasz egészségügyi miniszter.

„Lehetnek oltott emberek, a víruson átesett emberek, és olyanok is, akiknek 48 óránál nem régebbi negatív teszttel rendelkeznek. A szurkolók lehetnek olaszok, vagy a belügyminisztérium által elfogadott bármely országból érkezhetnek.” – tette hozzá.

Forrásgpblog.com