csütörtök, április 18, 2024

Montoya szigorú apaként tanította vezetni a Red Bullhoz kerülő “kis p*cs” fiát

Dátum:

Megosztás:

A Red Bull nemrég leigazolta az utánpótlás programjába a korábbi F1-es futam- és Indy 500 győztes Juan Pablo Montoya fiát, Sebastiant. A papa úgy érzi, fia jobb képességekkel rendelkezik nála.

- Reklám -

A fiatal kolumbiai pilóta egyelőre mérsékelt sikereket ért el, a német és az olasz F4 bajnokságban sem végzett az összetettben dobogós pozícióban, míg tavaly a Formula Regional European kiírásában 13. lett. Ennek ellenére Juan Pablo úgy érzi, többre viheti, mint ő.

- Reklám -

Mondtam többeknek, hogy szerintem jobb nálam. Őszintén így gondolom. Nem azért, mert az apja vagyok, hanem mert sokat dolgoztam vele. Hajszoltam, hogy a legjobb legyen, bármibe fog. Nagyon klassz volt, amikor Sebringben egy LMP2-es autót vezettünk és láttam, hogy hozza, amit én. Érti, hogyan bánjon a gumikkal, ebben jobb nálam. Pedig még csak 17 éves, kis p*cs!” – idézte őt a The Race.

Az Indianapolis Star néhány éve felkereste Montoyát Amerikában annak apropóján, hogy fiatal gokartosokat tanított. A tanítványok között volt az akkor 10 éves Sebastian is, és apja beszélt a képzési módszereiről.

- Reklám -

Nagyon keményen bánok a kölykökkel, Sebastiannal és másokkal is. Azért, mert nem vár rájuk könnyű út, keménynek kell lenniük, erősnek. Meg kell érteniük, hogyan kell vezetni” – mondta Juan Pablo Montoya.