„Monacóban nem lehet mindent kipróbálni az első körben”

Monaco a Forma-1 legnagyobb patinájával rendelkező helyszíne, mely mindig vonzza az embereket. Philipp Eng, a Schubert Motorsport DTM csapatának pilótája elmondta várakozásait a hétvégével kapcsolatban.

Monaco

Monaco

A Forma-1-es csapatokra a múlt hétvégi Spanyol Nagydíj után néhány nap múlva újabb versenyhétvége vár. A Ferrari számára itt a pillanat, hogy revansot vegyen a csalódást keltő barcelonai eredmény után. Philipp Eng arra számít, hogy a Ferrari erős lesz.

Az olasz istállónál Charles Leclerc motorproblémák miatt esett ki a múlt hétvégén vezető pozícióból, míg Carlos Sainz egy negyedik hellyel a dobogóról csúszott le. A Ferrari azonban úgy tűnik, hogy egyelőre nyugodtan áll hozzá a dolgokhoz és arra készül, hogy Monacóban visszavágjon a Red Bullnak.

A tavalyi szezon ugyanis bebizonyította, hogy a Ferrari képes jól teljesíteni Monacóban, de az apró részletek nagyon fontosak. „A Ferrarinak mindig jól megy a kvalifikáción. A Red Bull nagyon jó, a Mercedes pedig erősen zárkózik" - mondta Eng elemzésében a ServusTV-n. „Monacónak is megvannak a maga törvényszerűségei. Nem lehet mindent kipróbálni az első körben. Remélem Charles egy kicsit meg tud szabadulni az átkától” -folytatta.

Még több F1 hír:

Az osztrák versenyzőt lenyűgözték a Mercedes spanyolországi fejlesztései. Eng úgy látta, hogy Lewis Hamilton és George Russell jelentősen közelebb kerültek a konkurenciához, bár úgy tűnik, a Mercedesnek még van néhány lépés hátra ahhoz, hogy ismét a győzelmekért harcolhasson. Ráadásul a német istálló elmondása szerint még a pattogást sem tudták véglegesen megoldani.

Monaco ugyan nem egy túl izgalmas pálya, de megvannak a sajátosságai és olykor tényleg egy káosszá tud alakulni. A hétvége egyik nagy kérdése az lesz, hogy Leclerc végre vissza tud vágni Verstappennek, avagy a holland lép meg a bajnokságban.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Gasly: Az év egyik legkeményebb futama következik
Következő cikk Ilyen időjárás várható a 2022-es Monacói Nagydíjon

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország