Módosított aszfaltcsík várja a Forma-1 mezőnyét a 2023-as Szaúd-Arábiai Nagydíjon

A Szaúd-Arábiai Nagydíj promóterei újabb módosításokat végeztek a dzseddai Forma-1-es pálya felépítésében, hogy biztonságosabbá tegyék azt és javítsák a látási viszonyokat.

Fireworks light the sky at the end of the race

Fireworks light the sky at the end of the race

Sam Bloxham / Motorsport Images

A Jeddah Corniche Circuiten 2021-ben rendezték az első versenyt, ezzel a naptár leggyorsabb utcai pályája lett, de több versenyző kritizálta szűk kialakítása és egyes kanyarok beláthatatlansága miatt. A 2022. márciusi verseny előtt a szervezők ennek javítására több helyen kiszélesítették a pályát és a láthatóságot is igyekeztek növelni.

A szervezőbizottság ma bejelentette, hogy a jövőre március 19.-én megrendezésre kerülő futam előtt további változásokat eszközölnek, ezek közül a legnagyobb a 22-es és 23-as, gyors bal-jobb kombinációban található, ahol a sebesség kb. 50 km/h-s csökkentése érdekében ferde kerékvetőket fektettek le és a korlátot is áthelyezték.

Jeddah Track Layout

Jeddah Track Layout

Fotó készítője: Saudi Motorsport Company

A 14-es és 20-as kanyarokban, a pálya két leggyorsabb beláthatatlan kanyarjában is hátrébb tolták a korlátokat, hogy szélesebbek és jobban beláthatóak legyenek. A 14-esben a pálya jobb oldalán 7,5 méterrel nőtt meg a bukótér, míg a 20-asban öt méterrel tolták hátrébb a falat. A 8-as és 10-es kanyarokban is hasonló intézkedéseket hajtottak végre.

Jeddah Track Turn 14-01

Jeddah Track Turn 14-01

Fotó készítője: Saudi Motorsport Company

Jeddah Track Turn 20-01

Jeddah Track Turn 20-01

Fotó készítője: Saudi Motorsport Company

A 4-es, 8-as, 10-es, 11-es, 17-es és 23-as kanyarokban új, döntött kerékvetőket raktak a pálya széléra, míg a 3-as, 14-es, 19-es, 20-as és 21-es kanyarok bukóterébe fekvőrendőröket helyeztek, hogy lelassítsák a pályát elhagyó autókat.

Martin Whitaker, a Saudi Motorsport Company vezérigazgatója a közleményben elmondta: „A Jeddah Corniche Circuit fejlődése folytatódik, így izgatottan mutatjuk be nagyszerű pályánk újabb módosításait, melyek az FIA-val, az F1-gyel és a versenyzőkkel konzultálva születtek meg.”

„Az előző két verseny Dzseddában bebizonyította, hogy a JCC a világ leggyorsabb és legizgalmasabb utcai pályája, ezek a módosítások pedig csak javítanak az élményen, melyre a szurkolók számíthatnak, amikor márciusban a Forma-1 visszatér városunkba. Létfontosságú minden pálya számára meghallgatni a rajta versenyzők véleményét és ez alapján fejlődni.”

Még több F1 hír:

„Biztosak vagyunk benne, hogy ezek a változások gyorsabb, izgalmasabb, és ami a legfontosabb, biztonságosabb versenyzést biztosítanak, és alig várjuk, hogy 2023-ban a világ legjobb pilótái ismét a lámpák alatt essenek egymásnak.”


A Mercedesbe mehet Leclerc, ha nem teljesíti a Ferrari a kérését?

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Verstappen legyőzéséhez „nagyon komoly erőfeszítésre lesz szükség”
Következő cikk Ocon keményen visszaszólt Alonsónak: ő csak a munka két százalékát végezte

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország