KezdőlapFormula 1Mit jelent Pérez győzelme Bottas számára?

Mit jelent Pérez győzelme Bottas számára?

-

Pérez megszerezte második győzelmét Bakuban, ennek pedig nem csak az ő részére lehet hosszabb távon következménye, hanem a bajnoki küzdelem másik oldalán is.

Az élmenők közül mindkét istállónál csak az egyik pilóta tudott győzni, egészen múlt vasárnapig. A szoros konstruktőri harcban Pérez győzelme ráébresztheti a Mercedest, Bottas teljesítménye nem elég számukra.

Bármily szerencsésen is alakult az Azeri Nagydíj a mexikóinak, végül Pérez volt az, aki ott volt, hogy felmarkolja a győzelmet, amikor a bajnoki éllovasok hibáztak.

Ez azt is jelentette, hogy a Red Bull elég nagy előnyt tudhat magáénak a következő versenyig. Ez pedig később akár a bajnoki cím sorsáról is dönthet.

A másik garázsban Bottas oldalán pedig nem állnak rózsásan a dolgok: eddig hat versenyból hármat nem fejezett be pontszerző helyen, így egyértelmű, ki a Mercedesnél a gyenge láncszem.

Éppen, hogy továbbjutott a Q2-ből, és csak 10. helyre tudta magát kvalifikálni, a versenyen pedig még hátrébb csúszott.

Pérez elkezdett a csapatáért érdemben is dolgozni, Bottas azonban nem járult hozzá nagyban a Mercedes sikeréhez. Ezt még Toto Wolff is megjegyezte a Monacói Nagydíjon elkövetett boxutcai baki után.

Mindeközben a német márka juniorjai, Russell és Ocon készenlétben állnak, ha év végén a csapatvezetés nem lenne elégedett bármelyik pilótájával.