Skip to content
Főoldal / ORB / Minél több bajnoki pontot kell gyűjtenie Velenczeiéknek

Minél több bajnoki pontot kell gyűjtenie Velenczeiéknek

Velenczei Ádám

Az első futamukon az utolsó szakaszon beestek, így minuszolással kezdték a szezont a Gulf Racing Hungary versenyzői.

Velenczei Ádámnak és újdonsült navigátorának, Igor Bacigálnak nem lehet más célja, mintsem minél több pontot szerezve fejezzék be az Ózd-Eger Rally-t. A versenyre már nézők is kilátogathatnak!

Velenczei Ádám és Igor Bacigál az első versenyen az utolsó szakaszon még próbáltak pontokat rabolni, de tetőre rakták a Fabia Rally2 Evo versenyautót. A Gulf Racing Hungary versenyzőpárosa az első tesztkilométereken megnyugodott, hiszen a múltkori esés nem maradt meg egyikőjükben sem és az autót is tökéletesen felkészítette a csapat.

„A dobálós aszfaltokra már meg voltak a beállításaink, így most arra fókuszáltunk a futam előtti teszten, hogy a tempós, jó minőségű pályákon is biztonságosan és gyorsan tudjunk menni a legújabb fejlesztésű Skodával. Most is tökéletes munkát végzett a Topp-Cars Rally Team, úgy jöttünk el a tesztről, hogy készen vagyunk…” – mondta elégedetten Velenczei Ádám a második bajnoki futamra készülve.

„Nehéz hétvége vár ránk, hiszen kiszámíthatatlan lesz az időjárás.” – folytatta Ádám. „Ráadásul a vasárnapi szakaszok messzebb lesznek az ózdi szerviztől, így még nehezebb lesz kitalálni, hogy milyen körülmények várnak ránk majd egy órával később Eger környékén… Meghatározó tényező lesz ez a futamon. Reméljük most is sikerül majd jó döntéseket hozni…”

„Szeretnénk gyorsan menni, pontokat kell szereznünk, hogy ne húzzanak el a többiek!” – vonta meg a tömör összegzést a célokkal kapcsolatban a pilóta. „Szeretem ezeket a pályákat, tavaly is az első helyért harcoltunk ezeken a szakaszokon. Természetesen nem tudjuk, hogy mennyire sikerül jól feldolgoznia a mezőny VB-s csapatainak ezeket a pályákat, meglátjuk, hogy a pályaismeretünk mennyire lesz elég velük szemben. Talán ezen a versenyen lehet a legnagyobb esélyünk legyőzni őket, de ez vasárnap délutánra ki fog derülni…”

160 versenykilométer vár az Ózd-Eger Rally nevezőire a hétvégén. A program csütörtökön kezdődik a pályabejárásokkal, péntek délután az ózdi salakpályán egy prológgal veszi kezdetét az éles program, bár ennek a szakasznak az eredménye nem számít bele az értékelésbe. A szerviz végig Ózdon végzi majd a dolgát, szombaton Ózd környékén, vasárnap az egri szakaszokon versenyeznek majd a párosok.

A verseny hivatalos honlapja.

A csapat partnerei:
Betonútépítő, Euroaszfalt Kft., SIVA Group, Közmű Alagút, Forvett, STRAVIA, Tiszta Víz Üzletház, Confidenza, FLOW FUEL, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, Szirt BAU Kft., CARDEX, Green Grass, VPT Caravan, Fit Müsli, MIG 21, Tatai és Társa, GASZTRANSZ Kft., Vodafone, KUHN Rakodógép Kft., HRT Spedition