KezdőlapRallyMikkelsen bejelentette jövő évi terveit

Mikkelsen bejelentette jövő évi terveit

-

Andreas Mikkelsen jövőre a WRC2 bajnoki címét szertné megvédeni, miután a Rally1-es álmai szertefoszlani látszanak.

- Hirdetés -

A norvég versenyző idén év elején még azt tervezte, hogy gyorsan megnyeri a WRC2-t, majd a szezon hátralevő részében a Rally1-es hibrideket teszteli, és 2022-ben újra a világbajnokság csúcskategóriájában indul.

- Hirdetés -

A terv első részét teljesítette, sőt a Rally Hungaryn az ERC bajnoki címet is megszerezte. Az ambiciózus második rész azonban nem sikerült, tesztlehetőséghez sem jutott, és úgy tűnik szabad ülés sem lesz jövőre. Bár az M-Sportnál elvileg még két hely kiadó, de ide nincs sok esélye a norvégnak, így újra kellett gondolni a következő évet.

- Hirdetés -

A 32 éves pilóta így újra a WRC2-ben kezdi a szezont, és marad a Toksportnál.

A terv az, hogy a Toksporttal kezdem 2022-t, és a WRC2-ben versenyzem. Ez az alapfelállás amire ebben a pillanatban lehetőségünk van” – mondta Mikkelsen.

Mikkelsen WRC2
Foto: Alexandre Guillaumot / DPPI

„Ahogy köztudott, vissza akartam térni a csúcskategóriába, és egy Rally1-es autóba ülni a  következő szezonban. Most azonban nincs szabad ülés, így csak annyit tehetek, hogy az élvonal közelében maradok, hátha felszabadul egy hely” – mondta a versenyző, aki eszerint már tudja, kit fog bejelenteni az M-Sport.

A jövő évi WRC2 mezpny már kezd formálódni. Yohan Rossel is bejelentette indulását, és Gryazin is itt tervez, igaz nem tudja milyen autóval. „Ebben a pillanatban Rally2-es autóban gondolkodunk, de még nem döntöttünk. Amint lehet bejelentjük majd, mivel indulunk” – mondta az orosz.

A három versenyző mellett még Chris Ingram indulása várható biztosan a WRC2-ben 2022-ben.

Andreas Mikkelsen
Fotó: FIA ERC

 

 

 

- Hirdetés -
Forráswrc.com

Hírlevél

- Hirdetés -