péntek, április 19, 2024

Miért maradt csendben Elliott? Nagyot robbantott a NASCAR – Hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

Chase Elliott nem mondott semmit a Chastain féle balesetről, de vajon miért? Sokan nézték a NASCAR Cup Series Phoenix-i fináléját.

  • Chase Elliott próbálta elkerülni a Ross Chastainnel történt incidenssel kapcsolatos kérdéseket. De vajon miért? Dale Earnhardt Jr. a podcastjában megosztotta a teóriáját erről. „Azt hiszem, ha a következő hétvégén lett volna még egy verseny, akkor többet mondott volna. Egyszerűen nem akarta, hogy a holtszezon erről a kis viszályról szóljon” – mondta Jr. „Mi az utolsó dolog, amit egy év végén a mikrofonba mondasz, amikor elvesztettél egy bajnokságot? Talán Ross Chastainre fogsz panaszkodni? Ez az, amit az asztalon akarsz hagyni?

VIDEÓ: Így lett vége Chase Elliott bajnoki álmainak

- Reklám -

  • A NASCAR Cup Series vasárnapi futama az NBC-n 1,86-os Nielsen nézettséget és 3,213 millió nézőt ért el a Racer.com cikke szerint. Míg a tavalyi futam 1,95-ös nézettséget és 3,214 millió nézőt ért el, az idei nézettség ezt felülmúlta azzal, hogy az NBC Sports történetének legtöbbet streamelt Cup Series futama volt, átlagosan 3,355 millió nézővel (TV és streaming) az NBC-n és a Peacockon.
  • A Daytona 500 győztese, Austin Cindric is elindul a hétvégi Nitro Rallycross dupla futamán a Wild Horse Pass Motorsports Parkban, és csatlakozik a már korábban indulási szándékát bejelentő Chase Elliotthoz. A versenyeket a Nitro Rallycross youtube csatornáján lehet majd nézni.

A Ford éve a NASCAR-ban

  • A Ford Performance csapatai nem jó esélyekkel indultak a múlt hétvégi NASCAR-bajnoki futamokon, mégis sikerült a három 2022-es bajnoki címből kettőt megszerezniük. Először Zane Smith szerezte meg a Truck bajnoki címét pénteken, majd Joey Logano megnyerte második összetett trófeáját vasárnap a Cup Seriesben. „A szezon végén csak az számít, hogy ki szerezte meg a bajnoki címet. A Truck és a Cup Series bajnoki cím megszerzése nagyon sokat jelent. Jó látni, hogy a fiatal versenyzőink is remekelnek” – mondta Mark Rushbrook, a Ford Performance motorsportok globális igazgatója.
  • A NASCAR Cup Seriesben korábban csapatfőnökként dolgozó Mike Kelley a következő szezonban egy ismerős versenyzővel – Ricky Stenhouse Jr.-al tér vissza. Kelley, aki eddig a JTG Daugherty Racing aerodinamikai vezetőjeként dolgozott, 2023-tól a csapat 47-es autójának csapatfőnöki posztját veszi át.