DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mick Schumacher csak bizonyítani szeretne

A német versenyző úgy érzi, folyamatosan fejlődött az F1-ben, ezért csalódott a Haas döntése miatt. A 23 esztendős versenyző szeretne a sportágban maradni, mivel bizonyítani akarja rátermettségét.

Csütörtökön reggel vált hivatalossá, amit már korábban is sejteni lehetett, miszerint Nico Hülkenberg ismételten lehetőséghez jut a Formula-1-ben, Mick Schumacher pedig szinte biztosan ülés nélkül marad a következő idényben.

A csapatfőnök elmondása szerint a döntésükben a tapasztalat mértéke játszott nagy szerepet, mivel Hülkenberg jóval rutinosabb Schumachernél, aki természetesen megértette és elfogadta ezt a döntést, ugyanakkor elég szomorú is volt miatta.



„Bizonyos szempontból csalódást okoz, mert úgy érzem, hogy eddig a pontig jó munkát végeztem. Ezt tiszteletben kell tartanom, szóval innentől kezdve csak a jövőre koncentrálok. Biztos, hogy voltak hullámvölgyeink. A tendencia azonban mindig felfelé mutatott, ami fontos. Nem hiszem, hogy a tavalyi évet egyáltalán számításba vehetjük, idén viszont az egész évben sikerült fejlődnöm, és a helyzetekből kihoznom a maximumot” – mondta el a Formula.hu jelenlétében.

„Szeretnék itt maradni. Megnézem az összes lehetőségemet, és meglátom, mi hozhat nekem fényes jövőt. Nagyjából ez volt az, amit az év nagy részében csináltam. Azért mondom ezt, mert mindenkinek be akarom bizonyítani, hogy téved, aki nem hisz bennem. Ezt már bizonyítottam a junior kategóriákban, így nem értem, miért ne tudnám az F1-ben is megtenni ezt. Olyan helyzetbe akarom hozni magam, ami megfelelő számomra. Hogy ez tartalékos vagy versenyzői pozíció lesz-e még nem tudom, ezt véglegesíteni kell” – tette hozzá sejtelmesen a Haastól távozó pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: