Mick Schumacher birtokába vette a Mercedest

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia átesett az üléspróbán a Mercedesnél, ahol a 2023-as Forma-1-es szezonban tartalékversenyzőként segíti majd a brackley-i alakulat munkáját.

Mick Schumacher, Mercedes Reserve Driver

Mick Schumacher, Mercedes Reserve Driver

Mercedes AMG

A német versenyző 2021-ben debütált a száguldó cirkuszban, azonban a Haas nem szavazott neki további bizalmat, és Nico Hülkenberget szerződtették a következő szezonra. Schumacher eddigi F1-es pályafutása során 12 pontot szerzett, érdekesség, hogy ezt két egymást követő hétvégén tette meg.

Miután a Haas nem hosszabbította meg a szerződését, a Mercedes dobott neki mentőövet és nevezte ki tartalékpilótának, így ha Lewis Hamilton, vagy George Russell valamilyen okból nem állna rendelkezésre, ő ugorhatna be helyettük egy-egy versenyen.

A német kedd este esett át az üléspróbán a csillagosoknál, ahol a képek alapján remekül érezte magát. Nem is lesz idegen számára a Mercedes közege, hiszen édesapja 2010 és 2012 között versenyzett a németek színeiben.

Még több F1 hír:

„Nagyon örülök, hogy a Mercedes tartalékversenyzője lehetek 2023-ban, mindent bele fogok adni, hogy hozzájáruljak a teljesítményükhöz ebben a nagyon versenyképes és profi környezetben“ - nyilatkozta Schumacher.

 

„Új kezdetként tekintek erre a lehetőségre, nagyon izgatott vagyok és rendkívül hálás Toto Wolffnak, továbbá mindenkinek, aki bízott bennem. A Forma-1 világa lenyűgöző, az ember mindig tanul valamit, így alig várom, hogy új tudást szívjak magamba“ - fogalmazott Schumacher.

„Binottónak befellegzett a Ferrarinál, amikor Leclerc arcába integetett”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ezért volt rossz a Haas fejlesztési stratégiája 2022-ben Steiner szerint
Következő cikk „Miután megnyerte az első futamát, hatalmas változást tapasztaltunk a hozzáállásában”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország