péntek, április 26, 2024

Michael Jordan-videóval közölte a NASCAR-bajnok, hogy átverte a világot

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR csúcskategóriájának kétszeres bajnoka, Kyle Busch idén is megy néhány versenyt alacsonyabb sorozatban, a második számú szériában, az Xfinity-ben öt futamon indul. Pedig korábban azt ígérte, nem tér vissza.

- Reklám -

A NASCAR-ban gyakori, hogy a legmagasabb szinten induló pilóták közül többen részt vesznek néhány futamon az alacsonyabb szériákban, ez nem hangzik olyan furának, mintha az F1-ből valaki vendégként indulna az F2-ben.

- Reklám -

Kyle Busch a NASCAR második számú sorozatának történetében a legtöbb győzelmet arató pilóta (egyben a 2009-es bajnok), legutóbb 2021-ben tett kitérőt ide, akkor mind az öt versenyét megnyerte, egyúttal bejelentette, hogy a 100 győzelem túlszárnyalásával többször nem fog indulni ebben a szériában

A Twitteren közzétett bejelentésében azonban felfedte, hogy korábbi ígérete semmissé vált, idén visszatér. Az ötletesen elkészített videóban hivatkozott Michael Jordan-re és Tom Brady-re, az NBA és az NFL történetének egyik legjobb játékosaira, akiknek fantasztikus pályafutásában szintén előfordult, hogy visszavonultak, aztán visszatértek. (Brady jelen állás szerint pont idén vonul vissza végleg.)

- Reklám -

Busch a Kaulig Racing csapatával indul az Xfinity-ben, amely technikai együttműködésben áll új Sprint Cup-csapatával, a Richard Childress Racing-gel. Az öt helyszín Las Vegasban, Phoenix-ben, Charlotte-ban, Watkins Glenben és Darlingtonban lesz, ezek jórészt szétszórva vannak a versenynaptárban.

Tavaly a harmadik számú ligában, a Truck Series-ben versenyzett öt futamon.