Skip to content
Főoldal / Gokart / MHH Kart Team: Menya ötödik az International Trophyn

MHH Kart Team: Menya ötödik az International Trophyn

Gokart: Menya Le Mans

Pályafutása egyik legjobb Junior eredményét érte el Krózser Menyhért Le Mans-ban, a rangos Rotax Max Challenge International Trophyn megszerzett ötödik helyével. 

Az MHH Kart Team versenyzője a Champions of the Future és a gokart-Eb után, három héten belül harmadszor lépett pályára, méghozzá a Rotax Max széria egyik legrangosabb évközbeni önálló versenyén, ahol a nemzeti bajnokságok és a nemzetközi sorozatok legjobbjai mérik össze tudásukat. 

Menya számára a pálya teljesen új volt, amelynek feldolgozását nehezítette, hogy az első napon csak esőben tudott rajta gyakorolni. Ezt követően egy száraz napja volt a pályatanulásra, utána pedig már következett a kvalifikáció.

A 34 fős mezőnyben az időmérőn a 12. helyet szerezte meg, az előfutamok után – még egy büntetés ellenére is – 11. volt. Az elődöntőben és a döntőben pedig egyaránt az igen előkelő ötödik helyet szerezte meg. 

„Jó hétvégénk volt – mondta Menya. – Még soha sem versenyeztem Le Mans-ban, ezért az első napot a pályatanulásra szántuk volna, csakhogy esett az eső. Így a második napon kellett kitapasztalni a vonalvezetést. Ez sikerült, és a Rotax Max motorhoz, valamint az itt használt gumikhoz is gyorsan vissza tudtam szokni. 

Az időmérőn 12. lettem, így mind a három előfutamban a 12. helyről rajtoltam. Az elsőben sikerült feljönnöm a hetedik helyig, de aztán visszaestem a tizedikre, végül két büntetés után nyolcadik lettem. 

A második futam még jobb volt, ott hatodiknak futottam be, de kaptam egy büntetést, mert nekimentem az előttem lévőnek, aki indokolatlanul rövid féktávot vett, így végül 18. lettem. A harmadik előfutamban a rajtnál befulladt a sorom, visszaestem a 16. helyre, ahonnan a kilencedikre tudtam feljönni. 

Az elődöntő volt az egyik legjobb futamom, a 11. helyről rajtolva lettem ötödik. A döntőben sikerült feljönni egészen a harmadik helyig, de az utolsó két körre a guminyomásom teljesen elment, nagyon lelassultam, és végül ötödiknek futottam be. 

Pozitívuma volt a hétvégének, hogy nagyon gyorsan megtanultam a pályát, gyorsan vissza tudtam szokni a Rotax Max körülményekhez is. Örülök az ötödik helyezésnek, ami, ha a mezőny erősségét is nézzük, akkor az eddigi legjobb Junior eredményem.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, Junior Max kategória

Résztvevők: 34
Időmérő: 12.
Előfutam 1: 8.
Előfutam 2: 18.
Előfutam 3: 9. 
Előfutamok összesített: 11. 
Elődöntő: 5.
Döntő: 5. 

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House