Kezdőlape-MobilityMexikóba kerülhet a Formula E szezonnyitója

Mexikóba kerülhet a Formula E szezonnyitója

-

Mexikóvárosban indulhat majd el a Formula E új érája, a Gen3-as autókkal jövő januárban, miután a Közép-amerikai helyszín leválthatja az eddigi állandó szezonnyitó helyszínt, Szaúd-Arábiát.

A The-Race beszámolója szerint a sorozat számára már nem ismeretlen Autodromo Hermanos Rodriguez versenypálya nevével kezdődhet majd a 2023-as versenynaptár.

A jövő évi versenynaptárt tervezetet majd a jövő hónapban esedékes Motorsport Világtanács ülésén fogják beterjeszteni és a korábbiakhoz híven, az első hónapokban tengerentúli versenyeket fog tartalmazni.

Alberto Longo, a széria társalapítója és felelős vezetője, nemrégiben már elmondta, hogy az FIA jelenlegi javaslatában nem Szaúd-Arábia szerepel szezonnyitóként. Ennek hátterében az áll, hogy az első futam dátumát kicsit el kellett tolni, mivel kiderült, hogy az új generációs autók homologizációjához szükséges tesztek elvégzése több időt vesz igénybe.

A széria elsődlegesen 14 futammal tervez 2023-ra, és a tavaszi/nyári európai szezonkezdet előtt Mexikó mellett még elugorhatnak majd Diryah-ba, új helyszínként vélhetően érkező Indiába (Haidarábád), valamint Fokváros és Sao Paulo követheti majd Maxikóvárost.