Mercedes: Hamilton talán nem ment volna rá a pluszpontra, ha látta volna szárnya sérülését

A Mercedes csapata szerint Lewis Hamilton talán nem próbálta volna meg megkockáztatni a leggyorsabb kör megszerzését a Szaúd-arábiai Nagydíjon, ha tudta volna, hogy milyen mértékben sérült az első légterelője.

Lewis Hamilton, Mercedes W12

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

A címvédő első szárnya duplán megsínylette a dzsiddai viadalt, miután egyszer Esteban Oconnal ütközött az újraindításnál, később pedig Max Verstappen autójának hátuljába hajtott bele.

A teljesítményvesztés látható volt a Mercedes bokszfaláról, az adatokból pedig arra lehetett következtetni, hogy a két eset miatt Hamilton körönként olyan fél másodpercet veszített. A csapat vezető pályamérnöke, Andrew Shovlin kifejtette, hogy eltérően érintette az első szárnyat a két incidens.

„Az elején még csak egy-két tizeddel kezdtünk, amikor szendvicsbe került, Esteban pedig ráhajtott az autójával. Elég nagy szerencsénk volt, hogy nem lett komolyabb baj. Elvesztettünk ugyan pár darabot, de nem volt olyan vészes” – mesélte Shovlin.

Még több F1 hír:

„A maxos eset után viszont a teljes oldala eltűnt, ez tehát közel négy tizedbe került.” Hiába azonban a szárny sérülése, Hamilton így is tovább nyomta, hogy megszerezze a győzelmet, valamint a leggyorsabb körért járó egy pontot is.

Amikor szóba került a pluszpont, Shovlin elmondta, hogy versenyzőjük vélhetően nem volt tisztában azzal, hogy mekkora volt a sérülés. „Ő nagyon elhivatott, mi viszont két dolog miatt is aggódtunk. Láttuk, hogy mások kezdenek küszködni a gumikkal, és láttuk, hogy egyáltalán nincs arra garancia, hogy a szárny az autón marad.”

„Ezért is volt nehéz kérdés, hogy rámenjünk-e a pontra, mert Lewis tudta, hogy azzal egálba kerülnének, vagy inkább menjünk a biztonságra? A végén Lewis döntött, és ehhez köze volt talán annak is, hogy ő nem látta az első szárnyát, mert ha nézte volna a TV-t, ahogy mi, akkor talán meggondolta volna magát.”

Perez már annak örül, hogy nem lett komolyabb baleset

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Oconnak már majdnem megvolt a dobogó, de aztán...
Következő cikk Masi teljesen „normálisnak” tartja, hogy az újraindításnál a csapatokkal egyezkedett

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország