Mercedes: Hamilton az extra kiállás nélkül is megelőzte volna Verstappent

Kiélezett stratégiai harcot hozott a Forma-1 legutóbbi versenyhétvégéje Barcelonában, ugyanis Lewis Hamilton egy merész taktikai húzással képes volt arra, hogy ledolgozza a hátrányát Verstappenhez képest, akit aztán könnyedén meg is előzött.

Lewis Hamilton, Mercedes, 1st position, celebrates in Parc Ferme

Fotót készítette: Steve Etherington / Motorsport Images

Lewis Hamilton az első négy futamból hármat megnyert, azonban mindez vélhetően nem lett volna lehetséges, ha a Mercedes nem áll elő egy váratlan stratégiai húzással a legutóbbi futamon. Andrew Shovlin, a Mercedes vezető mérnöke azonban elmondta, Hamilton úgy érezte, a pályán is képes lett volna megelőzni a hollandot.

„Valójában azt mondta nekünk a verseny után: majdnem megcsináltam így is (Verstappen megelőzését). Talán kint kellett volna hagynotok, aztán megcsináltam volna a pályán” – árulta el a Mercedes vezető mérnöke.

„És úgy tűnt, hogy mindez lehetséges lett volna, de úgy gondolom, hogy frissebb gumikon Lewis autóján ez valószínűbb volt, hogy megtörténik egy ponton, mivel Max a verseny végén elkezdett szenvedni a gumik elhasználódásától.”

Még több F1 hír:

„Azonban ha ezt megtettük volna (Hamiltont kint hagyták volna), akkor ő vezette volna a versenyt, és Max megtehette volna Lewisszal azt, amit végül mi tettünk meg vele. Tehát átállhatott volna két kiállásra, miután Lewis megelőzte volna őt.”

„Tehát bizonyos szempontból jobb, hogy nem csináltuk meg az előzést a pályán” – zárta le a gondolatait Andrew Shovlin, aki azt is hozzátette, hogy ha nem működött volna a stratégia, Hamilton maradt volna a 2. helyen, tehát nem veszítettek volna semmit.

Brundle Perez összeomlásától tart…

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk „Hihetetlenül nagy a szája, ráadásul gyakran nem elég gyors”
Következő cikk Wolff: Verstappen egyértelműen a jövő fantasztikus sztárja

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország