Mercedes: a 2022-es év megmutathatja, hogy nem a szerencse miatt domináltunk

A Mercedes technológiai vezetője, James Allison elmondta, hogy az idei szabályváltozások segíthetnek nekik bebizonyítani, hogy az utóbbi nyolc év eredményeit nem a szerencse miatt érték el.

Nyck de Vries, Mercedes W12

Nyck de Vries, Mercedes W12

Zak Mauger / Motorsport Images

2014 óta a csillagosok minden szezonban elhódították a konstruktőri bajnoki címet, az egyénit pedig csak egyszer, tavaly nem tudták megnyerni, és akkor is vitatható körülmények között történt mindez.

2022-re viszont teljes mértékben megújul az F1, Allison pedig már többször is beszélt arról, hogy ez milyen kihívás elé állítja az istállókat. A radikális változásokban ugyanakkor esélyt is lát arra, hogy megmutassák, nem csak egy jól eltalált koncepciónak köszönhetően dominálták a sportágat az utóbbi közel egy évtizedben.

„Próbálunk átmenni a potenciális aknamezőn, miközben minden kincset érő apróságot felszedünk, amit csak lehet, és a végén reméljük, hogy olyan autónk lesz, amely a mezőny elejében fog menni.”

Még több F1 hír:

„A Mercedesnél nem egyedi dolog, hogy izgatottak vagyunk az új szabályok iránt. Mivel már jó ideje vagyok ennél az istállónál, így én is személyes tapasztalatból mondhatom, hogy tényleg szeretjük, amikor új regulák jönnek.”

„Mi ezt egy lehetőségnek látjuk, hogy megmutassuk, nem csupán szerencsések voltunk az utóbbi években, nem csupán beletenyereltünk egy formulába, és nem az istenadta jogunknak köszönhetjük, hogy szezonokon át dominánsak voltunk” – mondja Allison.

„Mi minden változásra úgy tekintünk, mint egyfajta próbatételre, mert látni akarjuk, hogy megérdemeljük-e még azt, hogy versenyképesek legyünk, hogy megértettük-e az autó mögött húzódó fizikát.”

A szakember tehát azt reméli, hogy ha idén is erősek lesznek, azzal végérvényesen bizonyítani tudják, hogy nem kizárólag a 2014-ben bevezetett új motorformula miatt váltak ennyire sikeressé a Forma–1 utóbbi nyolc évében.

Gasly tudja, milyen hatalommal bír a média a mai világban

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Webber szerint Russell készen áll a Hamilton elleni csatára
Következő cikk Az egykori pilóta szerint Hamilton és Verstappen szerepe túl van értékelve a sikerekkel kapcsolatban

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország