KezdőlapFormula SportFormula 2Megvan a VAR második pilótája is a Formula 2-ben

Megvan a VAR második pilótája is a Formula 2-ben

-

Teljessé vált a Formula 2 új csapatának, a Van Amersfoort Racingnek (VAR) a pilóta felállása. A korábban bejelentett Jake Hughes mellé csatlakozik a belgák reménysége Amaury Cordeel.

A 19 éves pilóta a Formula 3-ból érkezik a holland istállóhoz, ahol első, és eddigi egyetlen idényében nulla ponttal zárt. Eddigi legnagyobb sikere pedig 2018-ra tehető, amikor is megnyerte a spanyol F4-es bajnokságot.

Nem lesz már ismeretlen számára a VAR, hiszen a tavaly év végi F2-es teszten már a csapatot képviselhette Abu Dhabiban.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy felléphetek a Formula 2-be. A szezonvégi teszten már megismerhettem az autót, amit lenyűgöző vezetni. A teljesítménynövekedés az F3-asokéhoz nyilván elég jelentős, de jól éreztem magam a volán mögött. Nagyon jól tudom, hogy az előttem álló szezon kihívásokkal teli lesz, meredek tanulási folyamat elé nézek.” – kezdte a belga.

„Azonban az, hogy a Van Amersfoort Racing a csapatom, akikre támaszkodhatok, nagy önbizalmat ad nekem. Hálás vagyok a belém vetett bizalomért, és alig várom már a debütálásomat. Az abu dhabi-i teszten mutatott elkötelezettség és profizmus lenyűgöző volt.” – folytatta.

„Minden F3ban szerzett tudásomat befogom vetni, hogy a legjobb legyek, és a csapat támogatásával közösen fogok építkezni. A holtszezont arra használtam, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan a megfelelő állapotba kerüljek, nem beszélve a szimulátorban eltöltött végtelen órákról. Készen állok!” – jelentette ki.

A csapatvezető Rob Niessink pedig a következőképpen kommentálta a bejelentést:

„Az abu dhabi-i teszt után tudtuk, hogy Amauryt akarjuk az egyik autónkba beültetni. Nagyon elkötelezett a teljesítmény iránt és jól illeszkedik a csapatba. Bebizonyította, hogy egy intelligens versenyző és gyorsan tanul, amit mi nagyra értékelünk. A csapatunk izgatott és készen áll, hogy minden lehetséges módon támogassa őt abban, hogy teljes mértékben kiaknázza a magában rejlő lehetőségeket. Mivel neki is meg nekünk is ez lesz az első F2-es évadunk, tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz egy sétagalopp, de csapatként elkötelezettek vagyunk, hogy nyomot hagyjunk magunk után, már az első bahreini fellépésünk során is.”